Ανάδρομος Ερμής: Πότε και τι πρέπει να προσέξουμε;

Η Άση Μπήλιου γράφει για το τι πρέπει κάθε ζώδιο να προσέξει

Αν μπορούσαμε να κάνουμε μια στατιστική έρευνα σχετικά με το ποιοι είναι οι πιο γνωστοί αστρολογικοί όροι που γνωρίζει ο μέσος (και μη έχων ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αστρολογία) άνθρωπος, πιστεύω ότι πολύ ψηλά στην κατάταξη μετά τα ζώδια, θα ήταν ο ανάδρομος Ερμής.

Άση Μπήλιου: Ποια ζώδια επηρεάζονται από τον ανάδρομο Ερμή;

Τι είναι όμως ανάδρομος Ερμής και γιατί είναι τόσο δημοφιλής ως όρος; Ο Ερμής, ο πλανήτης που στην αστρολογία συμβολίζει την επικοινωνία, τον προφορικό και γραπτό λόγο, τις μετακινήσεις, το εμπόριο κλπ., γυρίζει σε φαινομενικά ανάδρομη πορεία σχεδόν τρεις με τέσσερις φορές κάθε χρόνο, για περίπου 20-28 ημέρες κάθε φορά. Η λέξη «φαινομενική» είναι η λέξη κλειδί εδώ. Γιατί κανένας πλανήτης δεν γυρίζει προς τα πίσω στο αέναο ταξίδι του γύρω από τον Ήλιο. Ούτε σταματά, ούτε επιβραδύνει. Η στάση, η ανάδρομη και ορθή πορεία των πλανητών και στην προκειμένη του Ερμή, είναι στην πραγματικότητα μια οφθαλμαπάτη που προκύπτει από τον τρόπο που βλέπουμε εμείς στη γη τον πλανήτη, αφού και η γη κινείται σε διαφορετική τροχιά και ταχύτητα σε σχέση με τους υπόλοιπους πλανήτες.

Ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό: Ποια 4 ζώδια θα επηρεαστούν περισσότερο;

Ο Ερμής γυρίζει φαινομενικά ανάδρομος πιο συχνά από τους υπόλοιπους πλανήτες. Όταν συμβαίνει αυτό, τότε δημιουργείται μεγαλύτερη σύγχυση σε όλα τα θέματα που κυβερνά ο πλανήτης. Ο Ερμής κυβερνά «το μυαλό», τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα, πώς δεχόμαστε και αναπαράγουμε τις πληροφορίες από και προς το περιβάλλον μας. Στην παραδοσιακή αστρολογία ο Ερμής κυβερνά τον γραπτό και προφορικό λόγο, τις διαπραγματεύσεις, τις πωλήσεις, τις αγορές και γενικά το εμπόριο, τα συμβόλαια, τα έγγραφα, τα ταξίδια, το ταχυδρομείο και ότι άλλο είναι σχετικό με τη διανομή πληροφορίας και αγαθών. Κυβερνά τα μέσα επικοινωνίας (τηλέφωνα, e-mails κλπ.) και τα μέσα μεταφοράς. Τα πιο συνήθη προβλήματα στη διάρκεια του ανάδρομου Ερμή είναι οι καθυστερήσεις, οι αναβολές, οι παρεξηγήσεις, τα λάθη και οι παραλείψεις. Υπάρχουν όμως και θετικές πλευρές αυτής της περιόδου που μπορείτε να αξιοποιήσετε, όπως το να ξαναδείτε ένα παλιό σχέδιο, να ξαναψάξετε στα συρτάρια σας ένα πλάνο και να το ξεσκονίσετε, να ξαναεπιστρέψετε σε μια παλιά δραστηριότητα που αφήσατε στη μέση ή σε μια παλιά σχέση ή συνεργασία. Επίσης είναι καταπληκτική η θέση του για να επανεξετάσουμε μια εκκρεμότητα και να την κλείσουμε.

Δείτε πότε και τι πρέπει να προσέξετε στο asibiliou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top