Τι είναι το microcheating και πώς επηρεάζει τη σχέση μας;

Πώς να δεις αν είναι άπιστος μέσω της τεχνολογίας

Πράγματα που δεν γνωρίζαμε όσον αφορά τις σχέσεις, μας διαβάζου καθημερινά η Ελίνα Παπίλα και ο Γιώργος Καρτελιάς μέσα από το ραδιοφωνικό studio.

Πες μου το ζώδιό σου να σου πω ποιος θα είναι ο χειρότερος μήνας σου

Οι δύο παρουσιαστές του Breakfast@star μας αποκάλυψαν και ένα νέο είδος απιστίας που δεν είναι άλλο από το microcheating. Εσύ ξέρες τι ακριβώς είναι αυτό;

Είναι όταν ένας άντρας ή μία γυναίκα αποθηκεύει ένα πρόσωπο που τον γοητεύει με λάθος στοιχεία. Παραδείγματος χάριν ο Χρήστος αποθηκεύει τη Μαρία ως Γιάννη έτσι ώστε να μπορεί να συνομιλεί άνετα μαζί της χωρίς να υποψιαστεί κάτι το έτερόν του ήμισυ.

 Το πρόβλημα με το micro-cheating, είναι ότι είναι τόσο διακριτικό που μπορεί εύκολα κάποιος να πέσει στην παγίδα να γίνει ζηλιάρης ή εμμονικός χωρίς εμφανή λόγο. Εντούτοις, το σημαντικό στην περίπτωση του micro-cheating δεν είναι αν πράγματι κάποιος μικροαπιστεί αλλά τι του προσφέρεται μέσω αυτής της συμπεριφοράς.

Το κυρίαρχο όφελος είναι η επιβράβευση, η επιβεβαίωση ότι αξίζουμε ως άνδρας ή γυναίκα, ότι ακόμα «περνάει η μπογιά μας». Η ευχαρίστηση, επίσης, που μας δίνει η ενασχόληση με ένα άτομο εκτός του συντρόφου μας (η γοητεία του παράνομου) αλλά και το δικό του ενδιαφέρον προς εμάς μας αναζωογονεί, τονώνει την αυτοπεποίθησή μας και ενισχύει την αυτοεικόνα μας, πράγμα που μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο ακόμη και στη σχέση μας.

Όσο και αν πιστεύουμε ότι το micro-cheating δεν είναι μια μορφή αληθινής απιστίας και ότι είναι μια αβλαβής συμπεριφορά, υπάρχει ένα αξιοσημείωτο κόστος, ειδικά όταν γίνεται σε τακτική βάση: η δημιουργία ενός μοτίβου που υπονομεύει τόσο τη σταθερότητα της ίδιας της σχέσης όσο και τον σύντροφο που ίσως δεν έχει ιδέα για το «μικρό έγκλημα» που συμβαίνει κάτω από τη μύτη του.

Tι δείχνει για την ερωτική μας ζωή η χρήση emojis

Το μυστικό για να δείχνεις γοητευτικός όσο μεγαλώνεις, βρίσκεται στη λεπτομέρεια 

Το κλειδί για να γίνεις γοητευτικός, είναι να κάνεις τους ανθρώπους να θέλουν να σου μιλάνε.
Όσο όμορφος και αν είναι ένας ψυχρός άνθρωπος, όσο ευφυής και ταλαντούχους και μορφωμένος, δεν είναι ο άνθρωπος με τον οποίο θέλεις να πιείς τη μπίρα σου ή να μοιραστείς κομμάτια της καθημερινότητας σου. Ο πραγματικά γοητευτικός άνθρωπος σε κάνει να νιώθεις άνετα. Σε κάνει να θέλεις να καθίσεις και να κουβεντιάσεις μαζί του, από τα απλούστερα μέχρι τα πιο περίπλοκα θέματα. Ο πραγματικά γοητευτικός άνθρωπος είναι αυτός που νιώθεις ότι σε καταλαβαίνει, χωρίς να γίνεται επικριτικός, δεικτικός ή να κάνει επίδειξη γνώσεων. Είναι ο άνθρωπος που νοιάζεται. Είναι ο άνθρωπος που σε κάνει να νιώθεις ότι μπορείς να βασιστείς.

Τι να κάνεις για να είσαι γοητευτικός 

1. Να είσαι χαλαρός και συνάμα ευθυτενής
2. Να είσαι όσο το δυνατόν πιο θετικός
3. Να γεμίζεις ενέργεια τον χώρο και να κάνεις τους ανθρώπους γύρω σου να αισθάνονται καλά.
4. Να βρεις κοινά σημεία με το άτομο που συνομιλείς

Δείτε το Breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top