Xώρισες; Πώς να διαχειριστείς τα social media

Γιατί να μην αρχίσεις τα δακρύβρεχτα post

χωρισμός

Πονάς, το καταλαβαίνουμε. Το τελευταίο πράγμα που σε απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι η δημόσια εικόνα σου. Επειδή όμως δεν θες να κάνεις πράγματα που με μαθηματική ακρίβεια θα μετανιώσεις μετά που θα συνέλθεις, δες πώς μπορείς να διαχειριστείς σωστά τα social media σου αυτή τη μεταβατική περίοδο.

Εστίασε στον εαυτό σου

Καταρχάς, εστίασε στον εαυτό σου και όχι στον πρώην σου και τους φίλους του. Είναι λογικό να έχεις την περιέργεια να μάθεις τι συμβαίνει στη ζωή του, αλλά πραγματικά είναι πολύ ψυχοφθόρο και δεν σε οδηγεί κάπου. Μόνο κακό σου κάνει. 

Τι αφήνει πίσω του ένας χωρισμός

Μην κάνεις ποστ που μιλούν για χωρισμό

Πολλοί πέφτουν στην παγίδα να γράφουν τον πόνο τους στα προφίλ τους. Ανεβάζουν τραγούδια που μιλούν για χωρισμό ή αφήνουν διάφορες μπηχτές για να τις δουν οι κοινοί φίλοι ή ακόμα κι αυτός. Μεγάλο λάθος! Είσαι στεναχωρημένη και όντως δεν είναι εύκολο αυτό που περνάς. Ωστόσο, ο χωρισμός αφορά εσένα και εκείνον, και είναι ιδιωτική υπόθεση. Μην την κάνεις λοιπόν δημόσια.

Διάγραψε τις φωτογραφίες σας αν σου προκαλούν ταραχή

Αν το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να βλέπεις κοινές σας φωτογραφίες στο Instagram και το Facebook, τότε διέγραψε τες χωρίς δεύτερη σκέψη.  Σύμφωνα με τους ειδικούς, μετά από έναν χωρισμό είναι βοηθητικό να μην υπάρχουν φωτογραφίες που να υπενθυμίζουν μια σχέση που έχει τελειώσει. Μια τέτοια κίνηση, σίγουρα, δεν θα μείνει απαρατήρητη από τους διαδικτυακούς σου φίλους και θα αρχίσουν οι ερωτήσεις, αλλά αν οι παλιές φωτογραφίες σου προκαλούν πόνο, πάτα το delete.

Μην διαγράψεις εκείνον

Εκτός από τις φωτογραφίες, θέλεις να διαγράψεις και εκείνον. Όμως, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο, ούτε να τον κάνεις block, αφού μπορείς να επιλέξεις τη σίγαση (mute). Είναι μια πολύ καλή λύση ώστε να μην βλέπεις τις φωτογραφίες που ανεβάζει στην αρχική του σελίδα.

Βάλε σε σίγαση και τους φίλους του

Μετά τον χωρισμό συνήθως οι φίλοι διαλέγουν στρατόπεδα. Οσον αφορά τους δικούς του φίλους, υπάρχει περίπτωση να ανεβάσουν φωτογραφίες μαζί του. Δεν υπάρχει λόγος να τους κάνεις delete, δεν φταίνε εκείνοι σε τίποτα. Aπλά επέλεξε τη σίγαση και για αυτούς. 

Μην αισθάνεσαι άσχημα αν τον τσεκάρεις

Σίγουρα δεν σου κάνει καλό, αν όμως αισθάνεσαι την ανάγκη, είναι προτιμότερο να μην καταπιέζεις τον εαυτό σου.  Προσπάθησε όμως να το σταματήσεις για το καλό σου.

Επιμέλεια: Mylife Team
Πηγή: Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top