Μicro-cheating: Αυτό είναι το νέο είδος απιστίας που μπήκε στη ζωή μας

Μήπως έχει συμβεί και σε σένα; Μάθε τι είναι

ερωτευμενο ζευγαρι

Μήπως το να μιλάς με κάποιον άλλον μέσω μηνυμάτων ή social media ενώ είσαι ήδη σε σχέση δεν είναι τόσο αθώο όσο νομίζεις;
Θεωρείται απιστία η επικοινωνία με άλλα άτομα ακόμα κι αν δεν υπάρχει ερωτικό ενδιαφέρον; Και πότε το αθώο ενδιαφέρον ξεπερνά τα όρια του φλερτ και περνάει στη σφαίρα του ερωτικού;

Είστε ζευγάρι; Κάντε τα πρώτα σας Χριστούγεννα... απλά μαγικά


Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τα βασικά. Το ότι είσαι σε σχέση με έναν άνθρωπο δεν σημαίνει ότι τον έχεις αγοράσει για δικό σου. Είναι άλλο η απαίτηση για αποκλειστικότητα και άλλο η έντονη κτητικότατα απέναντι σε κάποιον. Σίγουρα θα έχεις ακούσει την άποψη ότι όταν ένας άνθρωπος μπαίνει σε μια σχέση δεν σημαίνει ότι σταματά να υπάρχει στον έξω κόσμο.

Ειδικά όταν μιλάμε για άτομα εξωστρεφή με ελκυστική προσωπικότητα, πρέπει να έχεις κατά νου ότι δεν μπορούν ξαφνικά να «απενεργοποιήσουν» ένα ολόκληρο κομμάτι του κοινωνικού τους εαυτού επειδή μπήκαν μια σχέση. Κι εδώ είναι που πρέπει να αναρωτηθείς αν αυτή είναι μια συνθήκη με την οποία μπορείς να συμβιβαστείς.

Και πάμε στο πρακτικό κομμάτι του θέματος. Ενώ η σωματική απιστία είναι εύκολο να προσδιοριστεί, η συναισθηματική απιστία και ένα νέο είδος απιστίας, το micro-cheating, κατατάσσονται στη γκρίζα ζώνη.


Τι είναι όμως επιτέλους αυτό το micro-cheating;

«Είναι μια σειρά από μικρές πράξεις που δείχνουν ότι ένας άνθρωπος δείχνει συναισθηματικό ή σωματικό ενδιαφέρον για κάποιον άλλο, εκτός της σχέσης του», λέει η ειδικός Melanie Schilling.

Και κάπου εδώ έρχεται στο προσκήνιο ο βασικός ρόλος των social media. Όπως σημειώνει η Schilling «μερικά σημάδια του micro-cheating είναι τα μηνύματα και γενικά η επικοινωνία με άλλα άτομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν αισθάνεστε ότι έχετε κάτι να κρύψετε από τον σύντροφό σας, ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί το κάνετε».

Love is in the air: Πώς να διατηρήσεις τον έρωτά σου στη σχέση σου

Η μυστικότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του micro-cheating. Αν ο σύντροφός σας διαγράφει τα μηνύματά του στο facebook ή κλείνει την πόρτα την ώρα που εισέρχεστε στο δωμάτιο ή αλλάζει την κουβέντα, να ξέρετε ότι συζητάει κρυφά με κάποιον και μάλλον στο διαδίκτυο. «Αν επικοινωνούν με κάποιον πρώην τους σε γιορτές και επετείους, ακόμα και αν κάνουν κοπλιμέντα σε άλλους για τα οποία δεν σας λένε τίποτε, τότε αυτά είναι σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφος σας είναι ένοχος» καταλήγει η ειδικός Schilling.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top