Πώς θα καταλάβεις αν το μωρό σου είναι χαρούμενο

Είναι μία από τις βασικές ανησυχίες των μαμάδων

μωρό

Όταν το μωρό δεν μπορεί να μιλήσει και να εκφραστεί, είναι λογικό κάθε νέος γονιός να ανησυχεί και να προβληματίζεται. Και κυρίως αναρωτιέται: Περνά καλά το παιδί μου, είναι χαρούμενο; Την απάντηση θα τη βρεις πιο κάτω.

Οι πράξεις που τσακίζουν την αυτοεκτίμηση των παιδιών


Νεογέννητο: Δείχνει ήρεμο

Το πρόσωπό σου, ο ήχος της φωνής σου, ακόμη και η μυρωδιά σου όταν το κρατάς, ηρεμούν ένα  νεογέννητο. Σε αυτό το σημείο, τα μωρά δεν έχουν την ικανότητα να εκφράζουν θετικά συναισθήματα, εκτός από το να φαίνονται ήρεμα. Όταν το μωρό στρέφεται προς εσένα και κοιτάζει το πρόσωπό σου, ακόμη και αν δεν βλέπει καλά ακόμη, τότε είναι ευτυχισμένο.

Ποια ζώδια δεν ταιριάζουν καθόλου μεταξύ τους

0 έως 3 μηνών: Απολαμβάνει την αγκαλιά σου 

Όταν το μωρό προσαρμόζει το σώμα του στα χέρια σου, είναι σημάδι ότι είναι άνετο. Σε αυτήν την ηλικία, είναι ευτυχισμένο όταν ικανοποιείς τις βασικές του ανάγκες: απαντάς στο κλάμα του, το ταΐζεις, αλλάζεις τις πάνες του και το αφήνεις να κοιμηθεί.

1 έως 3 μηνών: Χαμογελάει

Κάπου μεταξύ των 4-10 πρώτων εβδομάδων της ζωής τους, τα μωρά αρχίζουν να χαμογελούν αυθόρμητα, αντιδρώντας σε κάτι που είδαν.

3 έως 6 μηνών: Δε σταματά να γελάει

Τα πράγματα γίνονται πιο συναρπαστικά, καθώς τα χαμόγελα μετατρέπονται σε γέλια. Σε αυτή τη φάση, τα μωρά είναι ενθουσιασμένα με αστείους θορύβους και το «κούκου τσα» γίνεται το αγαπημένο τους παιχνίδι.

4 έως 7 μηνών: Μιμείται την ομιλία σου 

Σε αυτή τη φάση, τα μωρά μπορούν να επικοινωνήσουν τα συναισθήματά τους, βγάζοντας ακατάληπτους ήχους, που όμως αν τους προσέξεις μπορείς να καταλάβεις πολλά για τη διάθεση τους.

12 έως 18 μηνών: Σε διασκεδάζει

Μετά το πρώτο έτος της ζωής τους, τα μωρά αποκτούν μια αίσθηση του χιούμορ. Για παράδειγμα, το μικρό σου, σε μια προσπάθεια να σε κάνει να γελάσετε, μπορεί να βάλει μια πάνα στο κεφάλι του. Η έρευνα σχετικά με την ανάπτυξη του χιούμορ στα παιδιά δείχνει ότι το να χρησιμοποιούν παράδοξα τα καθημερινά αντικείμενα είναι μια πηγή χαλάρωσης για αυτά (και σίγουρα και για εσένα).

Πηγή:mylife.com.cy 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top