Είσαι σε μακροχρόνια σχέση και έχεις ρουτινιάσει; Έτσι θα ξανανάψει η φλόγα

Πάντα υπάρχει λύση αν το θέλεις

μακροχρόνια σχέση

Το να έχει κάποιος σχέση χωρίς ερωτική επαφή  δε συμβαίνει μόνο σε μεγάλες ηλικίες, αλλά σε μακροχρόνιες σχέσεις, όπου το ζευγάρι σχεδόν γνωρίζεται από το γυμνάσιο αλλά και σε γάμους όπου τα παιδιά, οι συνθήκες, η ρουτίνα και οι δυσκολίες της καθημερινότητας, έχουν σχεδόν σβήσει από τον χάρτη των δραστηριοτήτων του ζεύγους την ερωτική επαφή.

Το savoir vivre του χωρισμού

Τι συμβαίνει όμως αν τον αγαπάς και δε θέλεις αυτή η σχέση να τελειώσει έτσι άδοξα;  Από την άλλη νιώθεις σχεδόν αδύνατον να καταφέρετε να ανάψετε ξανά την φλόγα; Για να δούμε τι προτείνουν οι ειδικοί…

Βρες χρόνο για σένα

Μήπως όλη αυτή η αποχή συμβαίνει επειδή δίνεις τα πάντα στη δουλειά, ή στα παιδιά και δεν έχεις καθόλου χρόνο, ή διάθεση να κάνεις πράγματα για σένα; Προσπάθησε να βγεις με φίλες σου, να αρχίσεις χορό, να βρεις χρόνο για κάτι που σου φτιάχνει τη διάθεση εκτός σχέσης. Αν γεμίσεις τις μπαταρίες σου και νιώσεις ξανά ότι πετάς από χαρά, θα καταφέρεις να φέρεις τον ενθουσιασμό και στην σχέση σου.

Άκου την φωνή μέσα σου

Μήπως υπάρχει κάτι που σε ενοχλεί στη σχέση σου; Κάτι που σε θυμώνει μαζί του και δεν μπορείς να λειτουργήσεις; Πρέπει να μιλήσεις με τον εαυτό σου ειλικρινά και να το βρεις. Μπορεί να νομίζεις, ότι εκείνος δε σε θέλει.

Πάρε εσύ την πρωτοβουλία

Ξεκίνα να του κάνεις μια τρυφερή αγκαλια, ένα μασάζ που πολύ μπορεί να του αρέσει ή ένα ωραίο φιλί. Δείξε πρώτη τις διαθέσεις σου και μην βαριέσαι…

Kάντε πράγματα μαζί

Πρέπει να βρείτε χρόνο για καινούργιες εμπειρίες. Μια ποδηλατάδα, ένα ταξιδάκι, ένα περίεργο καινούργιο εστιατόριο, μια ωραία παράσταση και μετά μια βόλτα. Αν όλα αυτά τα είχατε ξεχάσει, πρέπει να τα ξαναβάλετε στη ζωή σας.

Προσπαθήστε να μιλήσετε γι´ αυτό

Ναι, είναι πολύ δύσκολο να καταφέρεις να μιλήσεις με τον σύντροφό σου γι´ αυτό το θέμα. Όμως μπορεί και εκείνος να θέλει να πει πράγματα, ή να έχει κάποια παράπονα, ή να θέλει να προσπαθήσετε και να μην μπορεί να εκφραστεί. Ποτέ δεν ξέρεις.

Ζητήστε βοήθεια από έναν ειδικό

Το να ζητήσετε  βοήθεια από ένα σύμβουλο σχέσεων μπορεί να αποδειχτεί σωτήρια λύση. Στο κάτω κάτω είναι μερικά πράγματα που δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας…

Συντάκτης: Νανά Χατζή

Πηγή:allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top