3 λόγοι που το παιδί σου θέλει να κάνει κοπάνα

Πριν αρχίσεις να το μαλώνεις, διάβασε

παιδί-κοπάνα

Αρνείται πεισματικά να πάει σχολείο την επόμενη μέρα. Λέει ότι βαριέται, υποστηρίζει ότι δεν πειράζει και τόσο να μην πάει και μια φορά σχολείο, και τι έγινε. 

Τι κάνεις όταν το παιδί σου είναι απέναντί σου και σου λέει ότι, αν και ακόμα στο Δημοτικό, θέλει να ξεκινήσει το σπορ της κοπάνας;

Η πρώτη αντίδρασή σου είναι να το πείσεις να πάει σχολείο, θέλει δεν θέλει. Μήπως εσύ θέλεις να πηγαίνεις κάθε μέρα στη δουλειά; Αλλά έτσι είναι ο κόσμος, άδικος. 

Μήπως όμως πίσω από αυτή την άρνηση κρύβεται κάτι άλλο;

1. Μπορεί να θέλει να περάσει λίγο χρόνο μαζί σου. Εάν, για παράδειγμα, ξέρει ότι εσύ έχεις ρεπό, γιατί να μην περάσετε αυτή τη μέρα μαζί; Κυρίως εάν δουλεύεις πολύ και σε βλέπει ελάχιστα. Το έλαβες το μήνυμα; Μάλλον πρέπει να αφιερώνεις λίγο περισσότερο χρόνο με το παιδί σου. 

2. Μπορεί απλά να βαριέται. Καλό είναι να του εξηγήσεις ότι θα μπορέσει να ξεκουραστεί και να βαρεθεί όσο θέλει το σαββατοκύριακο. Αρκεί να μην του το γεμίσεις με δραστηριότητες. Και από την άλλη, εάν λείψει μια μέρα από το σχολείο, δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να διαβάσει τα μαθήματά του. Ε, δεν είναι και τόσο δελεαστικό αυτό. 

3. Συμβαίνει κάτι στο σχολείο. Από ένα διαγώνισμα για το οποίο έχει φοβερό άγχος μέχρι ένας γερός τσακωμός με τους φίλους του. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να το συζητήσεις μαζί του ή να δώσεις στο παιδί το περιθώριο να σου μιλάει για οτιδήποτε το απασχολεί. 

Σκέψου ότι πολύ γρήγορα θα μεγαλώσει και θα κάνει κοπάνες χωρίς καν να το ξέρεις. Μήπως θα πρέπει να έχεις δημιουργήσει ένα περιβάλλον υπευθυνότητας και εμπιστοσύνης; Για σκέψου το. 

Συντάκτης:Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πηγή:allyou.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top