6 τρόποι για να γίνεις πιο επικοινωνιακή

Ανοίξου στη δουλειά και στις παρέες σου

Άνθρωποι στο γραφείο

Δεν ήσουν ποτέ έτσι, ανοιχτός τύπος. Λίγα λόγια και καλά ήσουν πάντα. Μόνο που μεγαλώνοντας διαπίστωσες ότι αυτό που είσαι δεν σου αρέσει. Και θέλεις να το αλλάξεις, να γίνεις πιο επικοινωνιακή, χωρίς βέβαια να φτάσεις στο άλλο άκρο. 

Πώς θα το καταφέρεις αυτό;

1. Γίνε καλός ακροατής. Έχε υπομονή μπροστά από τον συνομιλητή σου. Άκου τον προσεκτικά και μην τον διακόπτεις συνέχεια για να λες τη δική σου άποψη. 

2. Μάθε να εκφράζεσαι όταν ακούς τον άλλον και μην μένεις παγωμένη κολώνα. Μπορείς να δείξεις ότι κατανοείς ή όχι όσα λέει ο άλλος, με τις εκφράσεις του προσώπου σου και γενικότερα τη στάση του σώματός σου.

3. Μέσα στη δική σου ομιλία προσπάθησε να εντάσσεις φράσεις που είπε ο συνομιλητής σου ή δικές σου προτάσεις που βγάζουν όμως το ίδιο νόημα θέλοντας έτσι να δείξεις ότι τον παρακολούθησες προσεκτικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνείς απαραίτητα μαζί του, σίγουρα όμως τον έχεις παρακολουθήσει προσεκτικά.

4. Εάν βρίσκεστε μαζί με πολλούς συνομιλητές, καλό είναι να μην δημιουργείται μια Βαβέλ αλλά να μιλάει ο καθένας με τη σειρά του. Δεν σου λέω κάτι καινούριο αλλά δεν είναι και αυτονόητο, όπως έχει αποδείξει η ιστορία.

5. Βάλε και τους συνομιλητές σου στο παιχνίδι. Κάνε τους ερωτήσεις, ούσα θετική να απαντήσεις σε θέματα που ίσως δεν έχουν καταλάβει.

6. Όταν χρειάζεται σιώπαινε. Αυτό είναι ίσως και το πιο δύσκολο από όλα. Το να κρίνεις πότε δεν πρέπει να μιλήσεις, πότε δεν βρίσκεσαι στην ψυχοπνευματική κατάσταση να συζητήσεις ήρεμα ή απλά πότε πρέπει να σεβαστείς την ιεραρχία. 

Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πηγή:allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top