Ιδέες για επιτραπέζιες και γιορτινές διακοσμήσεις με γεράνια

Πολύχρωμη διακόσμηση για λαμπερές γιορτές

Διακοσμήσεις Με Γεράνια

Αθήνα, 23 Μαΐου 2023 - Ο καλός καιρός και οι ζεστές μέρες φτιάχνουν τη διάθεση των ανθρώπων και τους εμπνέουν να γιορτάσουν. Τα γενέθλια, οι γιορτές, ένα πάρτι στον κήπο ή ακόμη και ένα μπάρμπεκιου της τελευταίας στιγμής μπορούν να γίνουν η αφορμή για ένα τραπέζι. Τα πιο σημαντικά συστατικά για ένα επιτυχημένο πάρτι δεν είναι μόνο οι άνθρωποι, το νόστιμο φαγητό και τα άφθονα ποτά, αλλά και η όμορφη διακόσμηση και τα πολύχρωμα λουλούδια δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Οι ειδικοί του Pelargonium for Europe (PfE) μοιράζονται ιδέες για πολύχρωμες επιτραπέζιες διακοσμήσεις με γεράνια που σίγουρα θα σας φτιάξουν τη διάθεση.

Γκέλυ: «Άρτζι μπούρτζι και λουλάς, δεν είχα υποχρέωση να σας το δείξω»


Χρώματα παντού: επιτραπέζιες διακοσμήσεις για ειδικές περιστάσεις

Αυτή η μοντέρνα επιτραπέζια διακόσμηση είναι απλή αλλά υπέροχη. Τα γεράνια με τα διαφορετικά και πλούσια άνθη τους δίνουν υπέροχο χρώμα στο τραπέζι, ενώ τα κομμένα γεράνια στα πιάτα δένουν αρμονικά με αυτά που κοσμούν το κέντρο του τραπεζιού και ολοκληρώνουν την όμορφη διακόσμηση.

Μια γρήγορη εναλλακτική για την κάθε θέση είναι να δέσετε μια ονομαστική κάρτα με κόκκινη κορδέλα γύρω από ένα απλό κομμένο γεράνι.

Συμβουλή: Τα γεράνια θα παραμείνουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αν τοποθετηθούν σε έναν δοκιμαστικό σωλήνα γεμάτο με νερό.

Πολύχρωμη διακόσμηση για λαμπερές γιορτές

Είτε πρόκειται για γενέθλια, είτε για ένα απλό πάρτι στον κήπο, είναι υπέροχο να γιορτάζετε έξω. Σε αυτή τη βεράντα, τα πλούσια, σε έντομα χρώματα γεράνια, συνδυασμένα με φαναράκια, δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για πάρτι.
Μπορείτε να διακοσμήσετε το τραπέζι με κομμένα γεράνια σε αυτοσχέδια βάζα από κουτάκια αναψυκτικών. Απλά βάψτε τα κουτάκια με σπρέι και «τσαλακώστε» τα λίγο για να τα μεταμορφώσετε σε μοναδικά, χρωματιστά βάζα.

Λουλουδένια σκηνικά με φρεσκοκομμένα γεράνια

Μπορείτε να αξιοποιήσετε τα κομμένα γεράνια για να φτιάξετε λουλουδένιες επιτραπέζιες συνθέσεις που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον στα πάρτι και θα δημιουργήσουν την τέλεια καλοκαιρινή διάθεση.

Μια απλή, αλλά ιδιαίτερη ιδέα για δροσερά καλοκαιρινά βράδια είναι να βάλετε σε μια γυάλα με νερό κεριά και άνθη γερανιού σε ταιριαστά χρώματα.

Τα ανθισμένα χωνάκια παγωτού είναι επίσης μια φανταστική ιδέα για ένα πάρτι στον κήπο ή μια καλοκαιρινή γιορτή. Χάρη στα διαφορετικά, πλούσια άνθη τους, τα γεράνια είναι ιδανικά για μια πρωτότυπη διακόσμηση. Μπορείτε να δημιουργήσετε αυτή τη ξεχωριστή διακόσμηση εύκολα και γρήγορα με πολύ λίγα υλικά.

Θα χρειαστείτε φρεσκοκομμένα γεράνια σε διάφορα χρώματα, χωνάκια παγωτού, κυλινδρικά ποτήρια, ένα μαχαίρι, σφουγγάρι ανθοκομίας και διάφανο σελοφάν.

Πώς θα το φτιάξετε:

Τοποθετήστε τα χωνάκια με την κορυφή προς τα κάτω στα ποτήρια. Κόψτε το σφουγγάρι με ένα μαχαίρι, μουλιάστε το σε νερό και τοποθετήστε το μέσα σε μικρούς κώνους που θα φτιάξετε με το σελοφάν. Έπειτα, τοποθετήστε τα μέσα στα χωνάκια παγωτού έτσι ώστε να προεξέχουν περίπου ένα εκατοστό στην κορυφή. Στη συνέχεια, καρφώστε τα γεράνια μέσα στο σφουγγάρι κοντά το ένα με το άλλο για να σχηματιστεί το "παγωτό" σας.

Αυτά τα χειροποίητα βάζα φτιαγμένα από διακοσμητικά βότσαλα, σύρμα μπονσάι και δοκιμαστικούς σωλήνες είναι ιδανικά για να αναδείξετε τα κομμένα γεράνια και να διακοσμήσετε με πρωτότυπο τρόπο τα πάρτι σας.

Για να φτιάξετε αυτή την ιδιαίτερη ιδέα, χρειάζεστε βότσαλα με μία επίπεδη πλευρά, κόφτη καλωδίων, σύρμα μπονσάι ή χοντρό διακοσμητικό σύρμα, γυάλινους δοκιμαστικούς σωλήνες και γεράνια.

Δείτε πώς θα το φτιάξετε: Χρησιμοποιώντας τον κόφτη καλωδίων, κόψτε σύρμα σε μήκος περίπου 60 εκατοστών. Τα μικρότερα βότσαλα μπορεί να χρειάζονται μικρότερα κομμάτια σύρματος. Περάστε το σύρμα μπονσάι γύρω από την πέτρα και, στη συνέχεια, ενώστε και στρίψτε τα άκρα μαζί πάνω από την πέτρα, με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω, αφήνοντας το ένα άκρο του σύρματος αρκετά μακρύτερο από το άλλο. Τυλίξτε με το μακρύτερο άκρο του σύρματος  γύρω από τον σωλήνα αλλά όχι πολύ σφιχτά, για να μη σπάσει. Τέλος, γεμίστε τον σωλήνα με νερό, βάλτε μέσα ένα γεράνι και τοποθετήστε το βάζο στο τραπέζι. Συμβουλή: Προσθέτοντας μια ετικέτα με το όνομα του κάθε καλεσμένου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εναλλακτική για ταμπελάκι σε κάθε πιάτο.

Με ένα απλό σφουγγάρι ανθοκομίας και διάφορα άνθη γερανιού, μπορείτε να δημιουργήσετε όμορφες λουλουδένιες μπάλες που θα ξεχωρίσουν τέλεια τα πάρτι σας. Πριν προσθέσετε τα λουλούδια, βάλτε μια μπάλα από σφουγγάρι μέσα σε ένα μπολ ή σ ’έναν κουβά με νερό και αφήστε την για ένα έως δύο λεπτά μέχρι να μουλιάσει εντελώς.

Στη συνέχεια, καρφώστε τους μίσχους των λουλουδιών στο σφουγγάρι κοντά τον ένα με τον άλλο, με τα άνθη να ενώνονται.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top