Aπλοί τρόποι για να διατηρήσεις τα νύχια σου υγιή

Συμβουλές για όμορφα νύχια

Η διατήρηση της υγείας των νυχιών σου σε καλό επίπεδο δεν είναι απαραίτητα ακριβή ή χρονοβόρα διαδικασία. Ακολούθα αυτές τις συμβουλές και εντυπωσίασε με τα sexy και δυνατά σου νύχια!

Multicolored French Moon: Το πρωτότυπο μανικιούρ που κάνει θραύση

Δοκίμασε τη βιοτίνη

Εφόσον τρέφεσαι ισορροπημένα, δεν χρειάζεσαι συμπληρώματα διατροφής. Αν όμως παρατηρήσεις ότι τα νύχια σου σπάνε εύκολα, ίσως θα μπορούσες να δοκιμάσεις ένα συμπλήρωμα βιοτίνης, ένα είδος δηλαδή βιταμίνης Β, που βοηθά στην επανόρθωσή τους και τα κάνει πιο γερά.

Βάψε τα νύχια σου

Το να βάφεις τα νύχια σου δεν θα σου κάνει κακό στα νύχια, εφόσον το κάνεις φυσικά με διαλείμματα μερικών ημερών ώστε αυτά να ξεκουράζονται. Χρησιμοποίησε remover χωρίς ασετόν, το οποίο τα καταστρέφει, και φόρα γάντια όταν κάνεις εργασίες οι οποίες θα μπορούσαν να τραυματίσουν τα νύχια σου, όπως η μαγειρική και η κηπουρική.

Ενυδάτωσε τις παρανυχίδες σου

Οι παρανυχίδες προστατεύουν ουσιαστικά τα νύχια σου, γι΄αυτό χρειάζονται και αυτές αντίστοιχη φροντίδα για να παραμένουν υγιείς. Μην τις κόβεις πολύ και μην τις σπρώχνεις προς τα πίσω με βίαιες κινήσεις γιατί μπορεί να τραυματίσεις το χέρι σου ή να πάθεις κάποια μόλυνση. Χρησιμοποίησε ένα λαδάκι ή κρέμα για να τις ενυδατώνεις κάθε βράδυ πριν από τον ύπνο.

Διατήρησε τα νύχια σου κομμένα κοντά

Τα κοντά νύχια διατηρούνται πιο υγιή συγκριτικά με τα μακριά νύχια, μιας που σπάνε λιγότερο και χρειάζονται λιγότερο λιμάρισμα. Διατήρησέ τα λοιπόν έτσι, κόντρα στα trends, και δεν θα το μετανιώσεις.

Καθάρισέ τα με ένα βουρτσάκι

Για να καθαρίσεις τα νύχια σου, χρησιμοποίησε ένα old-fashioned βουρτσάκι, το οποίο θα τα προστατεύσει από τραυματισμούς και δεν θα δημιουργήσει το ανθυγιεινό κενό μεταξύ νυχιού και δέρματος που δημιουργούν άλλα εργαλεία.

Περιόρισε το ημιμόνιμο

Το ημιμόνιμο μανικιούρ μπορεί να είναι πρακτικό για την καθημερινότητά σου, είναι όμως βλαβερό για την υγεία των νυχιών σου. Κάνε λοιπόν παραδοσιακό μανικιούρ και φρόντισε να αφήνεις πάντα ένα χρονικό κενό από το ένα στο άλλο, ώστε να ξεκουράζονται τα νύχια σου.

Δώσε προσοχή στις μολύνσεις

Μία μόλυνση που δεν θα φροντίσεις όπως της αρμόζει ενδέχεται να είναι καταστροφική για τα νύχια σου. Έχε λοιπόν τον νου σου σε κοκκινίλες, πρηξίματα, περίεργους χρωματισμούς του νυχιού ή και ερεθισμένο δέρμα γύρω από τα νύχια και επισκέψου τον γιατρό σου αν τα συμπτώματα αυτού του είδους επιμένουν.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top