Ποιες αποχρώσεις κραγιόν ταιριάζουν στην επιδερμίδα σου;

Ακολούθησε τον βασικό κανόνα

Κοπέλα

Η ιστορία πηγαίνει κάπως έτσι: Σου έχει τύχει σίγουρα να δεις τη φίλη σου να φορά ένα κραγιόν και να θαμπώνεσαι από το πόσο της πηγαίνει η απόχρωση αυτή. Ύστερα, αποφασίζεις και εσύ να δοκιμάσεις το ίδιο κραγιόν πιστεύοντας πως θα σου πηγαίνει το ίδιο. Το φοράς και ξαφνικά αντικρίζεις στον καθρεύτη την καταστροφή! Είσαι σαν κλόουν - το λιγότερο! 

Μη στεναχωριέσαι όμως, συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες... Δεν πηγαίνουν όλες οι αποχρώσεις κραγιόν σε όλες μας το ίδιο. Πώς θα αποφύγεις την καταστροφή; Είναι απλό! Ακολούθησε τον βασικό κανόνα:

Στις ψυχρές αποχρώσεις επιδερμίδας ταιριάζουν τα ψυχρά χρώματα ή όσα περιέχουν ψυχρούς υποτόνους, ενώ στις θερμές αποχρώσεις αντίστοιχα, ταιριάζουν τα ζεστά χρώματα.

Υπάρχουν 2 διαφορετικοί τόνοι επιδερμίδας, ψυχρός- θερμός και 3 διαφορετικές αποχρώσεις: ανοιχτόχρωμη, μεσαία, σκουρόχρωμη.

Για να βρεις τον τόνο της επιδερμίδας σου, αρκεί να κοιτάξεις στο φυσικό φως, τις φλέβες την εσωτερική πλευρά του καρπού σου. Αν οι φλέβες σου έχουν μπλε απόχρωση, σημαίνει ότι ο τόνος σου είναι ψυχρός, ενώ αντιθέτως αν η απόχρωσή τους είναι πρασινωπή τότε ο τόνος σου είναι θερμός.

Για την λευκή επιδερμίδα το κόκκινο του κρασιού και του βατόμουρου είναι ό,τι πρέπει καθώς αναδεικνύουν την πορσελάνινη απόχρωσή της. Καλό θα ήταν να αποφύγεις τις ανοιχτές ροζ αποχρώσεις καθώς και όσα προϊόντα περιέχουν πορτοκαλί βάση. 

Για όσες έχουν σταρένια επιδερμίδα, είναι από τις πιο τυχερές καθώς τους ταιριάζουν σχεδόν όλες οι αποχρώσεις. Οι κοραλί αποχρώσεις, τα nudes και τα ροζ αναδεικνύουν υπέροχα τη γήινη επιδερμίδα, χωρίς ωστόσο, αυτό να αποκλείει τα πιο σκούρα χρώματα.

Τέλος, οι σκουρόχρωμες επιδερμίδες αγαπούν τις σκούρες αποχρώσεις και υποστηρίζουν άριστα τα “βαριά” χρώματα, όπως το καφέ. Ακόμη, τα σκούρα μοβ και κόκκινα αποτελούν εξαιρετικές επιλογές για αυτούς τους τόνους επιδερμίδας.

 

Επιμέλεια: Κατερίνα Καραγιάννη (k.karagianni@star.gr)

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top