Το σημερινό επεισόδιο του MasterChef ξεκίνησε με τις δύο μπριγάδες εκτός κουζίνας, σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό στο Golf της Γλυφάδας, όπου οι Λεωνίδας Κουτσόπουλος, Πάνος Ιωαννίδης και Σωτήρης Κοντιζάς υποδέχτηκαν τους διαγωνιζόμενους σε μια ομαδική δοκιμασία με φόντο τη φύση.
Yπενθυμίστηκε πως η μπλε μπριγάδα προηγείται ήδη 2-0, με τον Μιχάλη να έχει ξεχωρίσει, ενώ η κόκκινη ομάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, έχοντας τέσσερις υποψήφιους προς αποχώρηση. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι οι σημερινοί καλεσμένοι και κριτές θα είναι τα μέλη της ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών, γεγονός που ανέβασε την πίεση, καθώς οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να μαγειρέψουν για επαγγελματίες αθλητές που ακολουθούν αυστηρή διατροφή.

Η δυσκολία της αποψινής δοκιμασίας δεν βρίσκεται μόνο στον μεγάλο αριθμό των καλεσμένων, που θα είναι περίπου 60 άτομα, αλλά κυρίως στο ότι πρέπει να δημιουργήσουν ένα πλήρες μενού τεσσάρων σταδίων, προσαρμοσμένο στις ανάγκες αθλητών, ισορροπώντας ανάμεσα στη γεύση και τη σωστή διατροφική αξία. Παράλληλα, το σερβίρισμα θα γίνει σε family style, πράγμα που απαιτεί άψογη οργάνωση και συντονισμό από όλη τα μέλη των μπριγάδων.
Σημαντικό ρόλο παίζει και η στρατηγική, καθώς ο αρχηγός της μπλε ομάδας, Χάρης, επέλεξε τα υλικά αφήνοντας στους αντιπάλους πιο απαιτητικές πρώτες ύλες, όπως την αγκινάρα. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι η κόκκινη μπριγάδα καλείται να διαχειριστεί όχι μόνο την πίεση της ήττας, αλλά και πιο δύσκολα υλικά, ενώ η μπλε προσπαθεί να κάνει το 3-0.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.