Τα γιουβαρλάκια σολομού σε σούπα βελουτέ είναι μια γκουρμέ παραλλαγή του κλασικού πιάτου, με ελαφριά γεύση. Ιδανικό πιάτο για τις κρύες μέρες και μιας και η θερμοκρασία έκανε κατακόρυφη «βουτιά» αυτές τις μέρες, η συνταγή της Βάσως, είναι ιδανική επιλογή!
Αρνάκι «βουλωτό» - Η τέλεια ιδέα για το Πάσχα αν δε θέλεις να σουβλίσεις
Συνταγή της Βάσως από το MasterChef
Υλικά
Για τον ζωμό:
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
- 1,5 λίτρο νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τα γιουβαρλάκια:
- 1 φιλέτο σολομού, ψιλοκομμένο
- 1,5 κ.σ. ρύζι γλασέ
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. σάλτσα σόγιας
- ½ κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
- ½ κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- Αλάτι & πιπέρι
Για τη σούπα βελουτέ:
- 3-3,5 κ.σ. ρύζι γλασέ
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε με τον ζωμό: Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο με λίγο ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τα γιουβαρλάκια: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά σολομού με το ρύζι, τον μαϊντανό, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, τον κουρκουμά, το αλεύρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
- Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια, τα αλευρώνουμε ελαφρώς και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.
- Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον ζωμό. Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά.
- Χρησιμοποιούμε ένα ραβδομπλέντερ για να πολτοποιήσουμε τη σούπα, δίνοντάς της μια βελούδινη υφή.
- Σερβίρουμε ζεστή, με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο άνηθο.