MasterChef: Σφυρίδα φρικασέ του Παναγιώτη Δεληθανάση

Δείτε το πιάτο αντιγραφής και την συνταγή

Στο σημερινό επεισόδιο του MasterChef τα τέσσερα μέλη της μπορντό μπριγάδας καλούνται να υπερασπιστούν τη θέση τους στη Δοκιμασία Αντιγραφής Πιάτου με αποχώρηση.

Οι διαγωνιζόμενοι θα διασταυρώσουν τα μαγειρικά τους ξίφη και θα αντιγράψουν με κάθε λεπτομέρεια το πιάτο του καλεσμένου chef Παναγιώτη Δεληθανάση.

MasterChef: Σφυρίδα φρικασέ του Παναγιώτη Δεληθανάση

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef

MasterChef: Σφυρίδα φρικασέ του Παναγιώτη Δεληθανάση

Αυτό είναι το πιάτο αντιγραφής

Δείτε το πιάτο αντιγραφής και την συνταγή:

Σφυρίδα φρικασέ

Υλικά για το άχνισμα του κεφαλιού

600 γρ. κεφάλι και γιακάδες σφυρίδας

500 γρ. ζωμό ψαριού

10 γρ. τζίντζερ

30 γρ. φινόκιο

20 γρ. lemongrass

Εκτέλεση

· Κόβουμε το κεφάλι στη μέση.

· Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.

· Αχνίζουμε για 10’ - 15’ σε μέτρια φωτιά.

· Ξεψαχνίζουμε.

Υλικά για τη φάρσα

120 γρ. ξεψαχνισμένο ψάρι

φύτρα φινόκιο

Τζίντζερ τριμμένο

lemongrass ψιλοκομμένο

Σχινόπρασσο ψιλοκομμένο

Ανθό αλατιού

Πιπέρι φύκια

80 γρ. σέσκουλα (3 μεγάλα φύλλα)

20 γρ. ζωμό από το άχνισμα

Ελαιόλαδο

10 γρ. φινόκιο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

· Μπλανσάρουμε τα σέσκουλα.

· Τα κρυώνουμε και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

· Σε ένα μπωλ στρώνουμε διαφανή μεμβράνη και στη συνέχεια τα φύλλα με την καλή μεριά προς τα κάτω.

· Βάζουμε όλα τα υπόλοιπά υλικά σε μια μπασίνα και ανακατεύουμε.

· Γεμίζουμε με τη φάρσα τα σέσκουλα και κλείνουμε πρώτα τα φύλλα και στη συνέχεια σφίγγουμε καλά τη μεμβράνη ώστε να σχηματίσουμε μια μπάλα.

Υλικά για τις πατάτες

80 γρ. πατάτες baby

10 γρ. βούτυρο

Αλάτι

Θυμάρι

Εκτέλεση

· Καθαρίζουμε τις πατάτες.

· Βάζουμε όλα τα υλικά σε σακούλα vacuum.

· Μαγειρεύουμε sous vide 1 ώρα στους 85֯.

Υλικά για τα καρότα

60 γρ. καρότα

10 γρ. βούτυρο

Αλάτι

Σουμάκ

Εκτέλεση

· Καθαρίζουμε τα καρότα.

· Βάζουμε όλα τα υλικά σε σακούλα vacuum.

· Μαγειρεύουμε sous vide 1 ώρα στους 85֯.

Υλικά για τα κολοκυθάκια

1 κολοκυθάκι

15 γρ. βούτυρο

50 γρ. ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση

· Κόβουμε με το παριζιέν (2,5 εκ.) 6 τεμ.

· Σοτάρουμε στο βούτυρο για 2’.

· Προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε άλλα 2’ - 3’.

Υλικά για τη σάλτσα

250 γρ. ζωμό που έβρασε το κεφάλι

50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

· Κατεβάζουμε τον ζωμό στα 150 γρ. και προσθέτουμε το βούτυρο.

Υλικά για το gel λεμόνι

550 γρ. νερό

120 γρ. χυμό λεμόνι

30 γρ. ζάχαρη

8 γρ. αγάρ αγάρ

2 γρ. φύλλα θυμάρι

Εκτέλεση

· Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το θυμάρι σε ένα κατσαρολάκι.

· Δίνουμε μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς.

· Βάζουμε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψάκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.

· Μεταφέρουμε το gel στο Thermomix και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αποκτήσει μια λεία υφή.

· Στο τέλος προσθέτουμε τα φύλλα από το θυμάρι.

· Βάζουμε το μείγμα σε μπιμπερό και το συντηρούμε στο ψυγείο.

Υλικά για το αφρό αβγολέμονο

125 γρ. κρόκους

125 γρ. κρέμα γάλακτος

25 γρ. ζωμό ψαριού

40 γρ. χυμό λεμόνι

25 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

· Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στο Thermomix.

· Ρυθμίζουμε στους 85֯ και μαγειρεύουμε για 10’ στην ταχύτητα 4.

· Προς το τελείωμα προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

· Μεταφέρουμε σε σιφόν 0.5ml.

· Φορτώνουμε μια αμπούλα.

· Διατηρούμε ζεστό.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top