Eurovision: O Ουκρανός Όλεχ κάνει πρόβες, η σύντροφος του φτιάχνει βόμβες

Φαβορί το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra για τη Εurovision 2022

Eurovision 2022: Τα Πρώτα Στοιχήματα Και Η 5άδα Της Κορυφής! 

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία θα λάβει κανονικά μέρος στον διαγωνισμό της Eurovision, που θα διεξαχθεί στο Τορίνο 10 με 14 Μαΐου.

Η Rai ανακοίνωσε, επίσης, ότι ο φετινός διαγωνισμός, από τον οποίο η Ρωσία έχει αποκλειστεί εξαιτίας της εισβολής της στην Ουκρανία, θα είναι αφιερωμένος στην ειρήνη.

«Η ουκρανική αποστολή έχει σεβαστεί όλες τις υποχρεώσεις της και μας έστειλε και το βίντεο του τραγουδιού, το οποίο μπορεί να προβληθεί σε περίπτωση προβλημάτων της τελευταίας στιγμής», δήλωσαν οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων της Rai.

Eurovision 2022: Φαβορί το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra

Ο ιστότοπος στοιχημάτων Oddschecker ανέδειξε το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra ως φαβορί για να κερδίσει τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού, όμως ο τραγουδιστής του Όλεχ Πσιουκ δεν είναι έτοιμος να… γιορτάσει!

«Δεν μπορώ να το χαρώ, καθώς ανησυχώ για τους αγαπημένους μου. Ο πόλεμος με χώρισε από τη σύντροφό μου. Εκείνη βρίσκεται 300 χιλιόμετρα μακριά από εμένα. Δεν μπορούμε να συναντηθούμε, διότι είναι πολύ επικίνδυνο.

Εάν νομίζεις ότι δε θα συμβεί αυτό στη χώρα σου, δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Κι εμείς πιστεύαμε ότι δε θα μας συμβεί. Για αυτό ακριβώς ας το σταματήσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα», είπε ο ίδιος στο Reuters.

Και κατέληξε: «Θέλουμε η ειρήνη να επικρατήσει εντέλει στην Ουκρανία».

Η σύντροφός του τραγουδιστή φτιάχνει βόμβες μολότοφ στο πλαίσιο των αμυντικών προσπαθειών. Τα μέλη του συγκροτήματος Kalush Orchestra κάνουν χωριστά πρόβες και πρόκειται να συναντηθούν στο Λβιβ για να παίξουν το τραγούδι τους,"Stefania", το οποίο, σύμφωνα με τον Πσιουκ, έχει γίνει ένας ύμνος για τους Ουκρανούς στο μέτωπο.

«Ανεξαρτήτως υπό ποιες συνθήκες θα πάμε στην Eurovision, θα προσπαθήσω να φανώ χρήσιμος για την Ουκρανία. Ακόμα κι αν ο πόλεμος τελειώσει στο εγγύς μέλλον, δε θα είναι εύκολο σε καμία περίπτωση, διότι θα χρειαστούμε πολύ χρόνο για την ανοικοδόμηση. Η χώρα έχει μετατραπεί σε συντρίμμια», τόνισε.

 

 

Από τη δυτική Ουκρανία, ο τραγουδιστής Όλεχ Πσιουκ αποφάσισε να ηγηθεί μιας 20μελούς ομάδας εθελοντών, που διανέμει φάρμακα και βοηθάει τους ανθρώπους να γλιτώσουν από τα πυρά των Ρώσων. Ένα από τα μέλη του συγκροτήματός του υπηρετεί στις μονάδες άμυνας στο πεδίο.


Στην Eurovision 2022 θα συμμετάσχουν 40 χώρες

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, ήδη από την αρχή του χρόνου, τα ξενοδοχεία του Τορίνο δε δέχονται άλλες κρατήσεις, για τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαΐου.

Συνολικά, στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision θα λάβουν μέρος 40 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα και η Κύπρος. Με το τραγούδι Die Together και την Αμάντα Γεωργιάδη πρόκειται να πάει η Ελλάδα στην Eurovision, ενώ την Κύπρο θα εκπροσωπήσει η Ανδρομάχη η οποία θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Ela».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top