DIGEA: Eπανασυντονισμός των καναλιών σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Κέρκυρα

Η διαδικασία επανασυντονισμού των καναλιών είναι απλή

Ολοκληρώνεται την Τρίτη 13 Ιουλίου η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση για την δημόσια και την ιδιωτική τηλεόραση σε περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, καθώς και στην Κέρκυρα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 540.000 τηλεθεατές στην Ευρυτανία την Θεσπρωτία, τα Ιωάννινα, την Καρδίτσα, την Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Κέρκυρα προκειμένου να συνεχίσουν να βλέπουν τα αγαπημένα τους κανάλια, θα πρέπει να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους.

Η διαδικασία επανασυντονισμού είναι απλή

Η διαδικασία του επανασυντονισμού είναι εύκολη και δεν απαιτεί την αγορά ή την προσθήκη κανενός νέου εξοπλισμού. Απλά πατήστε το μενού στο τηλεκοντρόλ, επιλέξτε εγκατάσταση ή ρυθμίσεις και αυτόματο συντονισμό. Αμέσως μετά πατήστε ΟΚ ή ΝΑΙ και βγείτε από το μενού για να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα που επιθυμείτε.

Τι κάνω αν μου εμφανίσει μαύρη οθόνη μετά από επανασυντονισμό 

Ενδεχομένως ο δέκτης να κρατάει στη μνήμη του τα ήδη αποθηκευμένα προγράμματα στις παλιές συχνότητες (που είναι πλέον ανενεργές), με αποτέλεσμα  να μην μπορεί να τα αποθηκεύσει εκ νέου.

Εάν συμβεί αυτό, προτείνεται η διαγραφή όλων των αποθηκευμένων προγραμμάτων και η πραγματοποίηση νέου συντονισμού.
Εναλλακτικά, μπορεί να γίνει επαναφορά του δέκτη στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις (συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης για τη διαδικασία) και στη συνέχεια πραγματοποίηση νέου συντονισμού.

Σε περίπτωση που μετά τον επανασυντονισμό βλέπετε σε κάποια κανάλια μαύρη οθόνη, το όνομα του σταθμού και ακούτε τον ήχο τότε η συσκευή σας δεν υποστηρίζει την λήψη των προγραμμάτων σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition). Μπορείτε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε τα αγαπημένα σας προγράμματα σε τυπική ευκρίνεια ή εναλλακτικά να προμηθευτείτε εξωτερικό αποκωδικοποιητή που να υποστηρίζει την λήψη σε Υψηλή Ευκρίνεια.

Στις 10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η ψηφιακή μετάβαση στην Αττική

Το έργο της μετάβασης, το οποίο έχει αναλάβει η DIGEA από κοινού με την ΕΡΤ και πραγματοποιείται βάσει ευρωπαϊκης οδηγίας, θα προχωρήσει σταδιακά ανά γεωγραφική περιοχή, με στόχο να ολοκληρωθεί στο σύνολο της χώρας ως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021. 

Η επόμενη μετάβαση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου αφορά την Αττική και θα επηρρεάσει 4.350.000 τηλεθεατές.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top