Digea: Αρκαδία, Λακωνία, Κύθηρα και Αργολίδα αλλάζουν συχνότητες αύριο

Β' ψηφιακή μετάβαση σε νότια και ανατολική Πελοπόννησο στις 14 Μαΐου

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή 14 Μαΐου η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση για τη δημόσια και την ιδιωτική τηλεόραση στην νότια και στην ανατολική Πελοπόννησο. Αυτή την φορά η διαδικασία θα επηρρεάσει την Αρκαδία, την Λακωνία, τα Κύθηρα και τμήμα της Αργολίδας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 135.000 τηλεθεατές στην Αρκαδία, στην Λακωνία, σε ορισμένες περιοχές της Αργολίδας και στα Κύθηρα, θα πρέπει, προκειμένου να συνεχίσουν να βλέπουν τα αγαπημένα τους κανάλια, να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους.

Πώς επανασυντονίζω τα κανάλια μου

Η διαδικασία του επανασυντονισμού είναι εύκολη και δεν απαιτεί την αγορά ή την προσθήκη κανενός νέου εξοπλισμού. Απλά πατήστε το μενού στο τηλεκοντρόλ, επιλέξτε εγκατάσταση ή ρυθμίσεις και αυτόματο συντονισμό. Αμέσως μετά πατήστε ΟΚ ή ΝΑΙ και βγείτε από το μενού για να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα που επιθυμείτε.

Τι κάνω αν μου εμφανίσει μαύρη οθόνη μετά από επανασυντονισμό 

Ενδεχομένως ο δέκτης να κρατάει στη μνήμη του τα ήδη αποθηκευμένα προγράμματα στις παλιές συχνότητες (που είναι πλέον ανενεργές), με αποτέλεσμα  να μην μπορεί να τα αποθηκεύσει εκ νέου.

Εάν συμβεί αυτό, προτείνεται η διαγραφή όλων των αποθηκευμένων προγραμμάτων και η πραγματοποίηση νέου συντονισμού.

Εναλλακτικά, μπορεί να γίνει επαναφορά του δέκτη στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις (συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης για τη διαδικασία) και στη συνέχεια πραγματοποίηση νέου συντονισμού.

Σε περίπτωση που μετά τον επανασυντονισμό βλέπετε σε κάποια κανάλια μαύρη οθόνη, το όνομα του σταθμού και ακούτε τον ήχο τότε η συσκευή σας δεν υποστηρίζει την λήψη των προγραμμάτων σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition). Μπορείτε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε τα αγαπημένα σας προγράμματα σε τυπική ευκρίνεια ή εναλλακτικά να προμηθευτείτε εξωτερικό αποκωδικοποιητή που να υποστηρίζει την λήψη σε Υψηλή Ευκρίνεια.

Πότε θα ολοκληρωθεί στο σύνολό της η ψηφιακή μετάβαση

Το έργο της μετάβασης, το οποίο έχει αναλάβει η Digea από κοινού με την ΕΡΤ και πραγματοποιείται βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας, θα προχωρήσει σταδιακά ανά γεωγραφική περιοχή, με στόχο να ολοκληρωθεί στο σύνολο της χώρας ως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021. Κατ' αυτόν τον τρόπο οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα αποκτήσουν τις τελικές τους διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες εκπομπής, ενώ παράλληλα θα αποδεσμευτεί φάσμα για τις νέες υπηρεσίες από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5G.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top