Όσκαρ 2021: Η ταινία «Μήλα» με τον Άρη Σερβετάλη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Το υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε την εκπροσώπηση της Ελλάδας

Η ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Όσκαρ 2021 διεκδικώντας το βραβείο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους. 

Η Επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού επέλεξε κατά πλειοψηφία τη συγκεκριμένη ταινία «για την καλή φωτογραφία, την οικουμενικότητα και την επικαιρότητα του θέματος που τη διακρίνει».

Σερβετάλης ταινια Μήλα

Το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού ανακοίνωσε την εκπροσώπηση της Ελλάδας στις διαδικασίες της 93ης διοργάνωσης των Όσκαρ.

Τα «Μήλα» είναι μία παραγωγή του Ηρακλή Μαυροειδή (Boo productions), μία συμπαραγωγή Ελλάδας, Πολωνίας, Σλοβενίας. Επόμενη στάση της ταινίας και η ελληνική της πρεμιέρα στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του online 61ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Τα τελευταία χρόνια, η μόνη ελληνική ταινία που κατάφερε να περάσει στην τελική πεντάδα του Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας ήταν ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου το 2010. 

Αυτή είναι η πρώτη ταινία του Χρήστου Νίκου, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός σκηνοθετών όπως ο Γιώργος Λάνθιμος («Κυνόδοντας», «Η Ευνοούμενη») και ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ («Πριν τα Μεσάνυχτα», «Μεγαλώνοντας»).

Η υπόθεση

Μια αναπάντεχη επιδημία, που προκαλεί ξαφνική αμνησία στους ανθρώπους, βρίσκει τον Άρη, ένα άνδρα γύρω στα 40, (Άρης Σερβετάλης) να ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης που έχει ειδικά σχεδιαστεί για να χτίσει ένας αμνησιακός μια καινούργια ζωή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές αποστολές που είναι ηχογραφημένες από τους γιατρούς του. Μετά την ολοκλήρωση κάθε αποστολής, ο Αρης βγάζει μια φωτογραφία polaroid ως αποδεικτικό στοιχείο. Προσπαθώντας να δημιουργήσει μια νέα ζωή και αναμνήσεις θα συναντήσει την Άννα (Σοφία Γεωργοβασίλη), μια γυναίκα που βρίσκεται στο ίδιο πρόγραμμα. 

 

Δείτε όλη την εκπομπή «Στη Φωλιά των Κου Κου»
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top