Eurovision 2020: Ανακοινώθηκε η πόλη που θα φιλοξενήσει τον 65ο διαγωνισμό

See you in...

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Eurovision 2019 με νικήτρια την Ολλανδία

Το Ρότερνταμ θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2020, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές, καθώς η ολλανδική πόλη- λιμάνι υπερίσχυσε της μοναδικής αντιπάλου του, της νότιας πόλης του Μάαστριχτ.

Ο Ολλανδός τραγουδιστής και συνθέτης, Duncan Laurence, ήταν ο νικητής του φετινού διαγωνισμού που διεξήχθη στο Τελ Αβίβ με τη μπαλάντα του “Arcade”.

Κέρδισε η Ολλανδία στην Eurovision - 21η η Ελλάδα, 15η θέση για την Κύπρο!

Έτσι, η νικήτρια Ολλανδία, αυτομάτως έγινε η οικοδέσποινα του επόμενου διαγωνισμού της Eurovision, τoν οποίo παρακολούθησαν πέρυσι 180 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως.

Θα είναι, μάλιστα, η πέμπτη φορά που η Ολλανδία, με πληθυσμό 17 εκατομμυρίων κατοίκων, θα φιλοξενήσει τον μουσικό διαγωνισμό. Τα ημιτελικά θα διεξαχθούν στις 12 και 14 Μαΐου και ο τελικός στις 16 Μαΐου στο “Ahoy Arena” του Ρότερνταμ.

Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας, το Ρότερνταμ, ήταν το φαβορί στη δημοσκόπηση που έγινε στο επίσημο site της Eurovision, λαμβάνοντας ποσοστό 57% από τους περίπου 26.000 ψηφίσαντες, σε σχέση με το 43% που έλαβε το Μάαστριχτ.

Αρκετές ακόμη ολλανδικές πόλεις, ανάμεσά τους και  η πρωτεύουσα Άμστερνταμ, αποκλείστηκαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την πόλη που θα φιλοξενήσει τη Εurovision 2020.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maastricht or Rotterdam?🇳🇱. . 📅Friday 30th August. 🕛12.00 CEST. 🔸Set a reminder by viewing our story👆. . #Eurovision #Maastricht #Rotterdam #ESC2020 #Netherlands

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision) στις

 

Έως σήμερα, 34 χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU/ European Broadcasting Union).


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top