Simon Kassianides: «Έκλαψα όταν φώναξα “Ελευθερία ή Θάνατος”»

Ο πρωταγωνιστής των «Βράχων της Ελευθερίας» στη «Φωλιά των Κου Κου

Περηφάνεια και συγκίνηση. Αυτά ήταν τα δύο συναισθήματα που βίωσε έντονα ο Simon Kassianides, ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Οι Βράχοι της Ελευθερίας» που κάνει πρεμιέρα αύριο στους κινηματογράφους. 

Ο Ελληνικύπριος ηθοποιός, ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες στην Αμερική, αλλά και σε ταινίες, μίλησε στη «Φωλιά των Κου Κου» και είπε πως δεν σκέφτηκε δεύτερη στιγμή για να πει το «ναι» στην πρόταση για την ταινία. 

Στους «Βράχους της Ελευθερίας» έχει τον ρόλο του Γρηγόρη, αρχηγού μιας ομάδας αρματολών και κλεφτών που πολεμούν εναντίον των Τούρκων για την ελευθερία των Ελλήνων. 

«Αυτός ο ρόλος βγήκε από μέσα μου. Επειδή είμαι Ελληνοκύπριος κι έχω ζήσει στην Κύπρο, όσο γυρίζαμε την ταινία μου έρχονταν στο μυαλό οι τουρκικές σημαίες στη Μεγαλόνησο και η συγκίνησή μου ήταν μεγάλη. Όταν φώναξα στην ταινία “Ελευθερία ή Θάνατος” δεν άντεξα και ξέσπασα σε κλάματα», είπε. 

Για να προετοιμαστεί για τον ρόλο του σε αυτή την υπερπαραγωγή του Hollywood, συμπαραστάτης του ήταν ο πατέρας του, ο οποίος του είπε πολλά πράγματα για την ελληνική ιστορία και τους αγώνες των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων το 1821. 

Για τον ίδιο πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες του δουλειές, με ξεχωριστό συναισθηματικό βάρος, το σενάριο της οποίας μίλησε κατευθείαν στην καρδιά του. 

Η ελληνοαμερικανική ταινία «Οι Βράχοι της Ελευθερίας» παρουσιάζει έναν ελληνοτουρκικό αδιέξοδο έρωτα που γεννήθηκε στην καρδιά της επανάστασης του 1821. 

Είναι ένα φιλμ που πρωταγωνιστούν η δύναμη της ελληνικής ψυχής και ο αγώνας για την ελευθερία.

Η ταινία «Οι Βράχοι της Ελευθερίας» αποτελούσε πολύχρονο όραμα ζωής για τον Dean και τη Marianne Metropoulos. Το ζευγάρι των ομογενών μπορεί να ζει μακριά από την πατρίδα αλλά η αγάπη τους για την Ελλάδα και τα ιδανικά της είναι σταθερές και ανυπέρβλητες αξίες. Σκηνοθέτης του φιλμ ο στενός συνεργάτης του James Cameron, Van Ling.

Σε κάθε καρέ, σε κάθε ατάκα του έργου πρωταγωνιστεί η φλόγα για ανεξαρτησία και ελευθερία που καίει τις καρδιές των κατακτημένων Ελλήνων.

Η ταινία  θα προβάλλεται από τις 2 Μαΐου στους κινηματογράφους
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top