Επίσημη πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ «Ο Τελευταίος Παρτιζάνος»

Είναι αφιερωμένο στον Μανώλη Γλέζο…

 Μια βραδιά για εκείνον, χωρίς εκείνον, χωρίς τον Μανώλη Γλέζο ήταν η πρεμιέρα της ταινίας που είναι αφιερωμένη σε αυτόν.  Μια ξαφνική αδιαθεσία ανάγκασε τον ήρωα της εθνικής αντίστασης και αγωνιστή της δημοκρατίας να μην βρεθεί στην επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Τελευταίος Παρτιζάνος» όμως δεν παρέλειψε να στείλει χαιρετισμό.

Αν και απών ο Μανώλης Γλέζος ήταν παρών όχι μόνο χάρη στο φιλμ αλλά και από τα λόγια φίλων, συντρόφων ακόμα και πολιτικών αντιπάλων.

Ανάμεσα στους παριστάμενους και ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα που αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τον δικό του Μανώλη Γλεζο

«Είναι ένας ευρωπαίος γίγαντας. Ανήκει στην Ελλάδα αλλά είμαι περήφανος που τον γνώρισα και μου έτεινε το χέρι.  Αν άνθρωποι σαν αυτόν δεν είχαν πολεμήσει την ναζιστική γερμανία θα είχα γεννηθεί σε μια πολύ διαφορετική χώρα» .

Για το ανοιχτό θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ο κ Πλέτνερ μίλησε στην κάμερα του Star «Είναι γεγονός ότι η Ελληνική και η Γερμανική κυβέρνηση έχουν διαφορετική νομική θέση όμως παρ΄ όλα αυτά μπορούμε να πάρουμε το μάθημα που μας δίνει η Ιστορία.  να μην ξεχνάμε αλλά να δούμε πως δεν θα επαναληφθεί το χτες. Το γεγονός ότι διαφωνούμε δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα μαζί και αυτό μας ενώνει με τον κ. Γλέζο».

Τα 74 λεπτά του έργου «Ο Τελευταίος Παρτιζάνος» του Ανδρέα Χατζηπατέρα ακολουθεί τον  Γλέζο από το 2014 όταν εκλέχτηκε ευρωβουλευτής έως το 2016.

Ο αιρετικός Γλέζος δεν ήταν μάρτυρας της νέας ελληνικής ιστορίας αλλά διαμορφωτής της… Κατέβασε την σβάστιγκα από την Ακρόπολη, καταδικάστηκε 3 φορές σε θάνατο, πέρασε 16 χρόνια εξορία και φυλακή, επέζησε από 9 απόπειρες δολοφονίες. Σήμερα πάντα στην πρώτη γραμμή.  


Η ταινία «Ο Τελευταίος Παρτιζάνος» θα προβάλλεται από την Πέμπτη στους κινηματογράφους
 Έλγκα Νταιφά

Δείτε εδώ το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star...

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top