Πέθανε ο ιδρυτής του Playboy, Hugh Hefner

Τέλος εποχής για μια ολόκληρη βιομηχανία

Τα κουνελάκια του Hugh Hefner δεν θα είναι σήμερα χαμογελαστά, μιας και ο ιδρυτής του Playboy, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών.

Ο Hefner γεννήθηκε στις 9 Απριλίου 1926 στο Σικάγο και το 1953 δημιούργησε το Playboy, χτίζοντας έτσι μια τεράστια αυτοκρατορία πολλών εκατομμυρίων.

Ο ίδιος έλεγε ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις το όνειρο κάποιου άλλου και μέχρι την τελευταία στιγμή ζούσε το δικό του όνειρο, παραμένοντας δημιουργικός, προκλητικός και με πάθος να ζήσει στο έπακρο τη ζωή του.

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε από τον επίσημο λογαριασμό του Playboy στο Twitter.

«Ο άνδρας είδωλο και ιδρυτής του Playboy Hugh Hefner πέθανε. Ήταν 91 ετών. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη».

Συνεργάτες του επιβεβαίωσαν λίγο αργότερα ότι πέθανε από φυσικά αίτια στη θρυλική έπαυλη του Playboy, όπου είχε φιλοξενήσει μερικά από τα πιο ξέφρενα πάρτι του Hollywood, περιτριγυρισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ο γιος του Κούπερ που έχει αναλάβει πλέον τις εκδόσεις Playboy δήλωσε μετά το θάνατο του πατέρα του:

«Έζησε μια εξαιρετική και γεμάτη ζωή ως πρωτοπόρος των media και του πολιτισμού και ήταν ηγετική φωνή πίσω από μερικά από τα σπουδαιότερα κοινωνικά και πολιτιστικά κινήματα της εποχής μας, υποστηρίζοντας την ελευθερία του λόγου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την σεξουαλική ελευθερία. Προσδιόρισε έναν τρόπο ζωής και ένα ήθος που αποτελούν την καρδιά του Playboy, μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες της ιστορίας. Η απώλειά του είναι σημαντική για πολλούς, μεταξύ αυτών της συζύγου του Cristal, της αδερφής μου Kristy και των αδερφών μου David και Marston και όλων εμάς στις εκδόσεις Playboy».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top