«Δουνκέρκη»: Γιατί το νέο φιλμ του Christopher Nolan με τον Tom Hardy είναι η πιο δυνατή ταινία της σεζόν

Εντυπωσίασε από την πρώτη προβολή της

O σκηνοθέτης του Batman και του Interstellar ζωντανεύει στο σινεμά την μεγαλύτερη υποχώρηση στρατού που σημάδεψε τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Mάιος 1940 και οι συμμαχικές δυνάμεις της Αγγλίας, της Γαλλίας και του Βελγίου εγκλωβίζονται από το τρίτο Ράιχ. Λίγες ημέρες αργότερα οι 339.000 σύμμαχοι με 933 πλεούμενα διέφυγαν από την περιοχή της Δουνκέρκης και βρέθηκαν στα παράλια της Αγγλίας.

Σήμερα αυτή η ήττα που παρουσιάστηκε τότε από τον Τσόρτσιλ ως θρίαμβος ζωντανεύει στην μεγάλη οθόνη. Το φιλμ "Δουνκέρκη" υπογράφει ο Christopher Nolan και το έργο αποτελεί την πιο δυνατή ταινία της σεζόν, καθώς δεν είναι ακόμα μια πολεμική ταινία.

Η κινηματογράφηση δεν πραγματοποιήθηκε σε στούντιο, οι δημιουργοί δεν χρησιμοποιήσαν green box,  ψηφιακή τεχνολογία ή εφέ. Το πολυάριθμο cast μετακόμισε στην ίδια την Δουνκέρκη, εκεί που γράφτηκε η ιστορία.

Στα δυνατά στοιχεία του έργου; Οι αερομαχίες! Εφτά αυθεντικά πολεμικά αεροπλάνα πρωταγωνιστούν. Για την πραγματοποίηση των πλάνων οι παραγωγοί κέρδισαν το στοίχημα με το αδύνατο. Τοποθέτησαν κάμερα μέσα στο πολεμικό αεροπλάνο. 

Η ταινία Δουνκέρκη με τον Tom Ηardy προβάλλεται και στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Δείτε το βίντεο...

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top