Στο δικαστήριο με τη Μερκούρη ο Βαξεβάνης

Αναβλήθηκε η δίκη του για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ

Στο δικαστήριο με τη Μερκούρη ο Βαξεβάνης

​Ενώ εξακολουθεί να εκκρεμεί, εδώ και πάνω από έναν χρόνο, η δικαστική έρευνα για πιθανές ευθύνες μη πολιτικών προσώπων ως προς το χειρισμό της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ, ο Κώστας Βαξεβάνης κάθισε για δεύτερη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή δημοσιοποίησε τα ονόματα των περίπου 2000 καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης.

«Έκρυβαν τη λίστα επιμελώς. Οι ίδιοι οι άνθρωποι της κυβέρνησης. Κι εμείς κάναμε το αυτονόητο και το καθήκον μας, να την αποκαλύψουμε. Είναι ανόητο λοιπόν και ανέκδοτο, να επιμένουν σε μια δίωξη» δήλωσε ο Βαξεβάνης.

Ο δημοσιογράφος σε πρώτο βαθμό κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων επειδή η κρίθηκε ότι η δημοσιοποίηση της επίμαχης λίστας εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον. Ωστόσο άσκησε έφεση κατά της απόφασης ο εισαγγελέας.

Ο δημοσιογράφος δήλωσε πως «ενώ ξέρουν τον Δεκέμβριο ότι είναι η λίστα, δυο τρεις μήνες πριν ασκούν δίωξη.. Αυτά μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν».

Μαζί με τον Κώστα Βαξεβάνη στα δικαστήρια ήταν και η φίλη του Δωροθέα Μερκούρη. Η δίκη αναβλήθηκε για τον ερχόμ��νο Οκτώβριο, αν και το δικαστήριο επέμενε αρχικά να ξεκινήσει η διαδικασία παρά την απουσία των συνηγόρων του δημοσιογράφου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top