Tips για καλή ψυχολογία τις κρύες μέρες του χειμώνα

Οι σύμμαχοι που χρειάζεται να έχεις στο πλευρό σου

tips για καλή ψυχολογία

Για άλλους είναι αιτία για περισσότερο Netflix, αφορμή για καταβρόχθιση επαγγελματικών συσκευασιών chips και για τους πιο hardcore ιδανική στιγμή για εξορμήσεις στα χιόνια τα σαββατοκύριακα. Ίσως να μην βλέπεις τον εαυτό σου σε καμία από τις δύο ομάδες ανθρώπων που αγαπούν εξίσου το ίδιο τον χειμώνα. Κι έχεις τα δίκια σου. Ο χειμώνας για πολλές υπάρξεις ανάμεσά μας είναι κάτι σαν επανειλημμένα flashback παλιών αδιέξοδων ιστοριών ή κάτι σαν αφορμή για ακόμη πιο πεσμένη διάθεση (και μάλιστα δικαιολογημένη για την εποχή, ή και όχι).

Ο χειμώνας όπως κι οι υπόλοιπες εποχές είναι ένα προσωπικό challenge για διαφορετικά πράγματα. Ναι, για κάποιους πρόκειται για ψυχολογικές προκλήσεις βαδίζοντας σε ήδη τεντωμένα σχοινιά (εν όψει covid συνθηκών). Και επειδή τα νέα γύρω μας δεν μας χτίζουν και πολύ διάθεση στο άκουσμα για lockdown, καραντίνα και άλλoυς περιορισμούς, η ξενέρα δικαιολογείται. Αρκεί να μη μεταμορφώνεται σε άρνηση για τα πάντα.

Στο κάτω κάτω πέρασες ήδη ένα lockdown και τα κατάφερες. Γι' αυτό πέτα το νόμισμα στον αέρα και δες ότι υπάρχουν κι άλλες πλευρές εκτός από αυτή που φοβόμαστε και μας απογοητεύει κάθε φορά με τον ίδιο τρόπο. Η οπτική μας είναι η κινητήριος δύναμη για να σταθούμε σε ό,τι εμφανίζεται μπροστά μας.

Και μη ξεχνάς ότι συν Αθηνά και χείρα κίνει:

1. Σωστές τροφές -διάθεση= 1-1

Αυγά, μαύρη σοκολάτα, φασόλια είναι όλα τους ένα κι ένα για τη ψυχολογία αφού περιέχουν τη θαυματουργή βιταμίνη Β. Επομένως, δεν αρκεί μόνο η συμπεριφοριστική θεραπεία ή οι φίλοι σου αλλά πρωτεύων ρόλο στα μέσα σου παίζουν κι οι τροφές.

2. Ασθένειες-βιταμίνη C= 0-1

Μπορείς να τα βάλεις μέσα σε κέικ ή σε μπισκότα, ο χειμώνας είναι η εποχή τους και είναι οικονομικά. Λέγονται πορτοκάλια και ήταν η αιτία όσο ζούσες στο πατρικό σου για τους συνεχείς καυγάδες με τη μαμά σου που σε είχε τρελάνει να τα πίνεις. Ιδανική επιλογή για να θωρακίσεις τον οργανισμό σου από τα εποχικά κρυώματα και να γλιτώσεις άσκοπα τεστ κορωνοϊού.

3. Φάκελος έντερο

Η καλή ισρροπία ανάμεσα στα καλά και τα κακά βακτήρια είναι επίσης σύμμαχος κλειδί για να αποφύγεις ιώσεις και γρίπη. Επίσης, καλή λειτουργία του εντέρου σημαίνει καλή ψυχολογία. Επομένως περισσότερη σεροτονίνη, άρα περιορισμένος κίνδυνος κατάθλιψης.

4. Πού ξυπνάς και πού κοιμάσαι; 

Τέσσερα είναι τα must για να κοιμάσαι σα βασίλισσα και να ξυπνάς επίσης. Αναπαυτικό στρώμα, θερμοκρασία δωματίου στους 19 το ανώτερο, και κουρτίνες συσκότισης. Ακόμη, για εσένα που το ψάχνεις λίγο παραπάνω, μία λίστα με όσα σε περιμένουν από αύριο θα βοηθήσει στο να κοιμάσαι με καθαρή σκέψη. Μπορεί να νομίζεις ότι λιώνεις στον ύπνο, αλλά ο εγκέφαλος κόβει και ράβει όσο ονειρεύεσαι και αυτό βγαίνει προς τα έξω, αύριο που θα ξυπνήσεις με αδικαιολόγητα νεύρα. Τώρα ξέρεις πού οφείλονται.

5. Μην ''κόβεις'' με τη γιατρό σου

Οι συνεδρίες σου είναι τόσο ιερές όσο οι μπύρες του Σαββάτου. Γι' αυτό μην απομακρύνεσαι και μην αναβάλεις επειδή κρίνεις ότι δεν νιώθεις και δεν συμβαίνει κάτι συνταρακτικό. Τα συμπτώματα θα τα αναγνωρίσεις εσύ, δεν θα στα πούμε εμείς. Να είσαι συνεπής στα ραντεβού σου!

6. Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται (καλά στα έλεγε η μαμά σου)

Αν η πρώτη κίνηση όταν ξυπνάς είναι να αρπάζεις το κινητό από το κομοδίνο, απλά κόψ' τη. Η εικόνα του ήλιου το πρωί δε συγκρίνεται με την αρχική σελίδα και σίγουρα τα μηνύματα μπορούν να περιμένουν για δέκα (;) λεπτά! Αν πάλι έχεις περισσότερη όρεξη από το μέσο όρο των ανθρώπων όταν ξυπνούν, δοκίμασε γιόγκα ή διαλογισμό και η μέρα θα κυλήσει ακόμη πιο χαλαρά...

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top