Σχοινάκι το θαυματουργό: Δες τα απίστευτα οφέλη της άσκησης

Θα σου θυμίσει τα παιδικά σου χρόνια

σχοινάκι οφέλη

Bέβαια, δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζεις. Γιατί πλέον δεν θα το κάνεις απλά για τη διασκέδασή σου, αλλά για να γυμνάσεις το σώμα σου. Γι' αυτό, χρειάζεται σωστή τεχνική για να αποφύγεις τους τραυματισμούς.

Η γυμνάστρια Sarah Louise ανέφερε στο Stylist: «Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι απλά κάνουν πηδηματάκια και δεν γνωρίζουν τίποτα για τη τεχνική. Έτσι θα τραυματιστούν». Εξ ου και χρειάζεται υπομονή και σωστή πρακτική. 

Τα κιλά της καραντίνας και η καταπιεστική φράση «beach body»

Πώς να ξεκινήσεις αν είσαι αρχάρια 

Η instructor δίνει συγκεκριμένα tips για όσους θέλουν να ξεκινήσουν πρώτη φορά προπόνηση με σχοινάκι. Σημαντικό ρόλο παίζουν τα πόδια, τα οποία πρέπει να βρίσκονται σε ουδέτερη στάση, να μην χωρίζουν στο πλάτος των ώμων, αλλά να μην είναι και πολύ κοντά μεταξύ τους. Όταν κάνεις πηδηματάκια, τα πόδια θα πρέπει να απλώς να ξεκολλάνε από το έδαφος. Να μην είναι άκαμπτα, αλλά να μην λυγίζουν τα γόνατα, γιατί έτσι θα δυσκολευτείς να παραμείνεις σταθερή. 

Εξίσου σημαντικό ρόλο, σύμφωνα πάντα με την ειδικό, παίζουν τα άλματα. Όπως αναφέρει: "Τα πολύ ψηλά άλματα αναγκάζουν τους γυμναζομένους να ανέβουν πιο ψηλά και αυτό είναι σπατάλη ενέργειας, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση της ταχύτητας. Το υψηλό άλμα θα καταβάλλει τους μύες και θα χαλάσει τον συντονισμό σου. Το σχοινί περνάει κάτω από τα πόδια μόλις για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου και το πάχος του είναι περίπου μισό εκατοστό. Αυτό σημαίνει πως η αναπήδησή σου πρέπει να έχει ύψος περίπου ένα ή δύο εκατοστά. Μάλλον, είναι πιο δύσκολο να πηδήξεις χαμηλότερα όταν είσαι αρχάριος", εξηγεί η Sarah Louise. 

8 απλές συνήθειες για να αποτοξινωθείς πριν την παραλία

Όταν κάνεις σχοινάκι τα χέρια πρέπει να έχουν την κατάλληλη θέση, ελαφρώς λυγισμένα και όσο γίνεται πιο κολλητά στο σώμα σου. "Για τους αρχάριους, θα έλεγα απλώς να προσπαθήσετε να πιέσετε τους αγκώνες σας όσο το δυνατόν πιο κοντά στη μέση και να έχετε τους καρπούς σας όσο το δυνατόν πιο κοντά στους γοφούς σας -αυτό ονομάζεται θέση "τσέπης" σαν να βάζετε τα χέρια σας στις τσέπες".  Ο λόγος είναι για να επιτρέψεις όλη την κίνηση να προέρχεται από τον καρπό σου, παρά από τον ώμο ή τους αγκώνες σου, κάτι που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό ή λανθασμένο συντονισμό.

 

 

«Επίσης, μη φέρνετε τα χέρια σας μπροστά, καθώς έτσι θα μειώσετε το μήκος του σχοινιού -προσπαθήστε να τραβήξετε τους αγκώνες σας πίσω και προς τα μέσα και να κάνετε μικρές κυκλικές κινήσεις», προσθέτει η Louise. 

 

Επίσης, είναι σημαντικό να πάρεις το σωστό σχοινί σε μήκος. Η Sarah Louise συμβουλεύει το σχοινί να είναι μεγαλύτερο από το ύψος σου, αλλά εξαρτάται και από την προσωπική προτίμησή σου. Αν θέλεις βέβαια να κάνεις φιγούρες, δεν θα μπορέσεις να τις κάνεις με ένα πολύ μακρύ σχοινί. Χρειάζεται ένα που να μπορεί να ρυθμίζεται το μήκος του. 

Επιμέλεια: Mylife Team

Πηγή:Mylife.com.cy 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top