Μπανάνα: Τελικά είναι η καλύτερη επιλογή για δεκατιανό;

Banana Mia!

μπανάνα

Είναι το απόλυτο (και πλήρως διαδεδομένο) snack. Η μπανάνα, εδώ και αρκετό καιρό, είναι το must για να έχεις ένα νόστιμο, υγιεινό και easy snack.

Όμως, τι προσφέρει η μπανάνα στον οργανισμό μας;

1. Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά

Ανάμεσα στα σημαντικά συστατικά που περιέχει είναι: το κάλιο, η βιταμίνη Β6, η βιταμίνη C, το μαγνήσιο, ο χαλκός, το μαγγάνιο, οι υδατάνθρακες, οι φυτικές ίνες, οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά. Παράλληλα, δεν έχουν καθόλου λίπος.

2. Σε αδυνατίζει

Και ας, προσπαθούν μερικοί να σε πείσουν για το αντίθετο. Αρχικά, η μπανάνα έχει ελάχιστες θερμίδες(περίπου 100), ενώ αποτελεί ένα υγιεινό και χορταστικό σνακ. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Με τη σειρά της, η κατανάλωση φυτικών ινών από φρούτα και λαχανικά έχει επανειλημμένα συνδεθεί με απώλεια βάρους.

3. Παρέχει αντιοξειδωτικά

Η μπανάνα, εκτός των άλλων, περιέχουν ντοπαμίνη και κατεχίνες. Τα αντιοξειδωτικά μειώνουν τον κίνδυνο να πάθει κάτι η καρδούλα σου, ενώ ταυτόχρονα αποτοξινώνει τον οργανισμό.

4. Ρυθμίζει το σάκχαρο

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε μια φυτική ίνα που λέγεται πηκτίνη, στην οποία οφείλουν και τη δομή τους. Τόσο, η πηκτίνη, όσο και το άμυλο της μπανάνας ρυθμίζουν τα επίπεδα του σακχάρου μετά τα γεύματα και μειώνουν την όρεξη σου.

5. Αισθάνεσαι «χορτάτη»

Οι ουσίες που περιέχει κινητοποιούν την πέψη και, ξαφνικά, έχοντας προσθέσει στον οργανισμό σου, μόλις 100 θερμίδες, αισθάνεσαι σαν να έχεις φάει μεσημεριανό.


Συντάκτης: Νίκος Κοντομήτρος

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top