Γυμνάσου με ένα λάστιχο και απέκτησε το κορμί που θες

Η Ράσια Ιωακειμίδου σου δείχνει τον τρόπο

Η Ράσια Ιωακειμίδου δείχνει στις αναγνώστριες του star.gr ασκήσεις για να αποκτήσουν κορμί θανατηφόρο.

Στις σημερινές ασκήσεις θα χρησιμοποιήσουμε τα θαυματουργά λάστιχα! Τα λάστιχα επειδή έχουν αντίσταση κάνουν το επίπεδο της άσκησης αρκετά πιο δύσκολα απ’ ότι να την εκτελούσατε χωρίς το λάστιχο. Γι’ αυτό το λόγο έχουν άμεσα αποτελέσματα και χρησιμοποιούνται συχνά για όλες τις μυϊκές ομάδες.

Στις συγκεκριμένες ασκήσεις χρησιμοποίησα ένα λάστιχο με κρίκο στην μία πλευρά, που το τοποθέτησα στον τοίχο, ενώ στην άλλη πλευρά υπάρχει η λαβή που την έβαλα στον αστράγαλό μου. Όσο απομακρύνεσαι από τον τοίχο η αντίσταση που παρέχει το λάστιχο γίνεται και πιο έντονη. Άν δεν υπάρχει το συγκεκριμένο είδος λάστιχου και έχετε το απλό, δέστε την μία πλευρά στον αστράγαλο και την άλλη ή σε κάποιο κάγκελο ή σε κάποιο σταθερό σημείο του σπιτιού σας! Κάντε τις ασκήσεις 2-3 φορές την εβδομάδα και θα δείτε τα θαυματουργά αποτελέσματα σε λίγους μόνο μήνες!!! 

Άσκηση 1η: Αρχική θέση

Ξάπλωσε σε πλάγια θέση έχοντας το πόδι με το λάστιχο τεντωμένο ευθεία με τον κορμό σου και το άλλο πόδι τεντωμένο διαγώνια μπροστά. Το ένα χέρι σου είναι τεντωμένο κάτω από το κεφάλι και το αντίστοιχο χέρι με το πόδι που δουλεύει λυγισμένο πίσω από το κεφάλι. 
Τελική θέση: 

Στην εκπνοή κάνε πλάγια κάμψη του κορμού και ταυτόχρονα λύγισε το γόνατο σε έξω στροφή. Προσπάθησε να ενώσεις αγκώνα με γόνατο. Στην εισπνοή επέστρεψε  στην αρχική θέση. 
Επανάλαβε την άσκηση 1’.

Άσκηση 2η: Αρχική θέση

Κάνε στήριξη σε καρπούς και γόνατο, ενώ το πόδι με το λάστιχο βρίσκεται τεντωμένο. Οι καρποί βρίσκονται κάτω από την ευθεία των ώμων και το γόνατο κάτω από την ευθεία του ισχίου.  


Τελική θέση

Στην εκπνοή κάνε κάμψη  στο γόνατο και επέστρεψε με εισπνοή στην αρχική θέση.  Επανέλαβε για 1’

Tips:

  • Αν υπάρχει πρόβλημα στους καρπούς κάνε στήριξη στους αγκώνες
  • Ενεργοποίησε τους κοιλιακούς σου για να αποφύγεις την υπερέκταση της μέσης. 


Άσκηση 3η:  Αρχική θέση

Ξάπλωσε σε ύπτια θέση με το πόδι που έχει το λάστιχο τεντωμένο και το άλλο λυγισμένο. Τα χέρια βρίσκονται λυγισμένα πίσω από το κεφάλι. 
Τελική θέση: 

Στην εκπνοή τέντωσε το πόδι προς το ταβάνι και ταυτόχρονα κάνε κάμψη του κορμού έως την κάτω γωνία των ωμοπλατών. Στην εισπνοή γύρισε στην αρχική θέση.Επανέλαβε την άσκηση για 1’

Tips:

  • Διατήρησε τους αγκώνες σου ανοιχτούς
  • Οι ώμοι είναι πίσω και κάτω
  • Μη σπρώχνεις τον αυχένα σου κατά την άρση του κορμού, η κίνηση είναι από τους κοιλιακούς μύες.
  • Τέντωσε το πόδι όσο μπορείς προς τα πάνω, η ένταση θα είναι κυρίως στον τετρακέφαλο. 

Άσκηση 4η


Αρχική θέση - Τελική θέση:

Σε καθιστή θέση με τα πόδια οκλαδόν και το ένα χέρι τεντωμένο στην ευθεία του ώμου κρατώντας το λάστιχο. Μείνε ισομετρικά σ’ αυτή τη θέση για 1’. Η αναπνοή είναι ελεύθερη. 

Tips:

  • Αν υπάρχει πρόβλημα στα γόνατα μπορείς τα πόδια να τα έχεις τεντωμένα
  • Τοποθέτησε το άλλο χέρι σου πάνω στο γόνατο για να βάλεις αντίσταση και να μην μετακινηθεί ο κορμός σου προς το λάστιχο.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top