Μενδώνη: Υπάρχει τέταρτο μαρμάρινο θύρωμα που οδηγεί κάπου!

''Μπήκαν τυμβωρύχοι αλλά δεν ξέρουμε μέχρι που έφτασαν''

Μενδώνη: Υπάρχει τέταρτο μαρμάρινο θύρωμα που οδηγεί κάπου!

Την ύπαρξη τέταρτου μαρμάρινου θυρώματος που οδηγεί κάπου και έχει πλάτος-άνοιγμα 96 εκατοστά έδειξε η γεωλογική έρευνα στον τρίτο θάλαμο του αρχαίου τάφου της Αμφίπολης, σύμφωνα με δηλώσεις της γ.γ του υπουργείου Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM.

04ZRSCZD.jpg
«Γεωλογική έρευνα που έγινε στον τρίτο χώρο, με μια μορφή γεωτρήσεων, με χειροκίνητο τρυπάνι, μας έδειξε ότι υπάρχει ένα τέταρτο θύρωμα. Ότι οδηγεί κάπου, οδηγεί. Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να έχεις θύρωμα» ανέφερε.

Aκόμα, η γενική γραμματέας του υπουργείου έκανε λόγο για ενδείξεις απόπειρας ή απόπειρες τυμβωρυχίας στον τάφο της Αμφίπολης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ακόμα και για την περίοδο της αρχαιότητας, αλλά όπως είπε «μέχρι ποιο σημείο έφτασε η τυμβωρυχία, δεν μπορούμε να το ξέρουμε».

Αναφερόμενη στο θέμα της χρονολόγησης του μνημείου, η κ. Μενδώνη επισήμανε ότι όσο είναι σε εξέλιξη η ανασκαφή «ο πρώτος λόγος είναι των ανασκαφέων, οι οποίοι θεωρούν ότι το μνημείο χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ.». Πρόσθεσε μάλιστα ότι το μνημείο θα μας απασχολήσει για πολλά χρόνια ακόμα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top