Αμφίπολη: Επιδιώκουν την ένταξη του μνημείου στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO

Τι δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών

Αμφίπολη: Επιδιώκουν την ένταξη του μνημείου στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ξεκινήσει την διαδικασία ένταξης της αρχαιολογικής περιοχής της Αμφίπολης στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO.

Συγκεκριμένα ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης είπε: «Οι τελευταίες εξελίξεις στον λόφο Καστά καθιστούν άμεση προτεραιότητα την ένταξη της αρχαιολογικής περιοχής της Αμφίπολης στην Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO».


Ο κ. Μωυσιάδης πρόσθεσε: «Πεποίθηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι πως με τις ραγδαίες εξελίξεις στον Τύμβο Καστά, ο νομός μας μπορεί να ενταχθεί στα παγκόσμια μνημεία της Ανθρωπότητας, αφού γίνουν συντονισμένα όλες οι απαιτούμενες ενέργειες».

Παράλληλα, αποκάλυψε πως πριν από ένα χρόνο είχε έρθει σε επαφή με την υπεύθυνη της UNESCO στις Σέρρες Κατερίνα Εμμανουηλίδου, χωρίς ωστόσο να έχουν προβεί μέχρι σήμερα σε κάποιες ενέργειες.

Από την πλευρά της, η κ. Εμμανουηλίδου ανέφερε ότι η επιτροπή επιστημόνων θα ετοιμάσει τον φάκελο της σχετικής πρότασης που θα υποβληθεί στην UNESCO, όπου και θα περιλαμβάνονται αναλυτικά όλα τα στοιχεία σχετικά με την Αμφίπολη.


Έξαλλος ο σύλλογος έκτακτων αρχαιολόγων με την πολιτική ηγεσία

Την ίδια ώρα τα μέλη του συλλόγου εκτάκτων αρχαιολόγων μέσω μιας ανακοίνωσής τους υποστηρίζουν ότι η πολιτική ηγεσία επιχειρεί: «να μετατρέψει τον χώρο της ανασκαφής σε κέντρο Τύπου, και μια επιστημονική εργασία σε ριάλιτι».




Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top