Διάδοχοι και αντιβασιλείς οι νέοι "ένοικοι" του τάφου της Αμφίπολης

Τι υποστηρίζει Βρετανός ερευνητής

Όλο αυτό το διάστημα που η Αμφίπολη βρίσκεται στο φως της δημοσιότητας, οι εικασίες για το ποιος ή ποιοι είναι θαμμένοι στον τάφο… δίνουν και παίρνουν.

Τελευταία τοποθέτηση επί του «καυτού» θέματος ήταν αυτή του Βρετανού ερευνητή, Μάικλ Γουντ.

γουντ.jpg

Μιλώντας στην εφημερίδα «Έθνος» είπε: «Νομίζω ότι όλοι είμαστε κατάπληκτοι από το μέγεθος του τάφου και τη διακόσμησή του στο εσωτερικό, από ό,τι έχουμε δει μέχρι στιγμής», προσθέτοντας «Ο Μέγας Αλέξανδρος σχεδίαζε περισσότερους από έναν τάφους για τον εαυτό του και εν πάση περιπτώσει η επιθυμία του ήταν να ταφεί στη Βαβυλώνα και όχι στην Αλεξάνδρεια. Προσωπικά υποθέτω, και φυσικά είναι μόνο υπόθεση, ότι ο τάφος αυτός είναι κάποιου από τους διαδόχους ή τους αντιβασιλείς του Μεγάλου Αλεξάνδρου και δεν ανήκει σε μέλος ή μέλη της άμεσης οικογένειάς του».

Τέλος, ο κ. Γουντ παίρνει θέση σε ότι αφορά τον προβληματισμό των αρχαιολόγων, αν δηλαδή, ο τάφος έχει συληθεί ή όχι.

«Αν ο τάφος είχε συληθεί, τότε αντικείμενά του θα είχαν βρεθεί σε συλλογές καθώς και σε μουσεία στις ΗΠΑ. Νομίζω, το Λούβρο έχει αρνηθεί πως έχει αρχαιότητες από την Αμφίπολη», κατέληξε ο ίδιος,

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top