Εντυπωσιάζουν τα νέα ευρήματα στην Αμφίπολη

Τα τρία σενάρια για τον τύμβο: Τι παραμένει μυστήριο

Εντυπωσιακά είναι τα νέα ευρήματ�� στην Αμφίπολη.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, αποκαλύφθηκε τμήμα μαρμαροθετημένου δαπέδου, με λευκά, μικρά ακανόνιστα τμήματα μαρμάρου σε κόκκινο φόντο, που σώζεται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση.

Παράλληλα, πίσω από τον τοίχο των Σφιγγών εντοπίστηκαν ίχνη μπλε χρώματος στη νωπογραφία που το κάλυπτε.

Ταυτόχρονα αναφέρεται ότι η μορφή της εισόδου για το δεύτερο (από τους τρεις συνολικά) χώρο του μνημείου θα αποκαλυφθεί μετά την αφαίρεση των χωμάτων, κατά τις αμέσως επόμενες μέρες.
0f4190fb930261fea18cac230b73b7ac.jpg
Όπως τονίζεται, παράλληλα με την πρόοδο της ανασκαφικής έρευνας, εξελίσσονται, με εντατικούς ρυθμούς, η ολοκλήρωση των εργοταξιακών υποδομών καθώς και η θωράκιση του μνημείου και του ευρύτερου χώρου του, από απρόσμενες καιρικές συνθήκες.

Τα τρία σενάρια για τον τύμβο

Την ώρα που όλοι αναρωτιούνται ποιο είναι το μυστικό του μεγαλοπρεπούς τάφου της Αμφίπολης, τα σενάρια είναι τρία, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής: ένα αισιόδοξο, ένα απαισιόδοξο και η μέση εκδοχή.

Το πρώτο σενάριο είναι να μην έχουν μπει ι τυμβωρύχοι στον τάφο, να είναι όλα στη θέση τους.

Το δεύτερο σενάριο είναι να έχει συληθεί ο τάφος (πιθανότατα να μπήκαν οι τυμβωρύχοι από την τρύπα στο επάνω μέρος του τ��ίχου.

Το τρίτο σενάριο είναι να έχει συληθεί ο τάφος αλλά να βρεθούν οστά, νομίσματα και κεραμικά, από τα οποία θα εξακριβωθεί το φύλο και η ηλικία του νεκρού και θα χρονολογηθεί ο τάφος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top