O Omar Souleyman στο Gagarin 205!

Την Παρασκευή 11 Απριλίου

O Omar Souleyman στο Gagarin 205!

​Eίναι αναμφισβήτητα το πρόσωπο της χρονιάς: Από τους γάμους και τα πανηγύρια στην Συρία μέχρι το Primavera & το Gagarin 205, ο Omar Souleyman πάει παντού, με ένα χαρμάνι συριακών, τούρκικων, ιρακινών και κουρδικών ήχων, με «εκσυγχρονιστική» διάθεση και ηλεκτρονικά βοηθήματα που συμπαρασέρνει ολόκληρο τον πλανήτη!

Περίπου 500 άλμπουμ έχουν κυκλοφορήσει με το όνομα Omar Souleyman στο εξώφυλλό τους – τα περισσότερα από αυτά ήταν ηχογραφημένα στους γάμους όπου τραγουδούσε ο Ομάρ, και τα έκανε ο ίδιος δώρο στο ζευγάρι. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη, και σίγουρα για μια διαφορετική εκδοχή του “wedding singer” που έχει στο μυαλό του ο δυτικός κόσμος.

Όλα αυτά σημαίνουν, λοιπόν, ότι μπορεί η Δύση να τον ανακάλυψε εσχάτως – ή μάλλον να προσγειώθηκε στα μουσικά πράγματα τ��ς Δύσης ως κεραυνός εν αιθρία – αλλά ο ίδιος στη γενέτειρά του είναι περισσότερο από διάσημος, ένας μεγάλος τραγουδιστής που έχει ήδη διανύσει 20 χρόνια καριέρας.

Ο μουσικός από τη Συρία έχει συνεργαστεί με τον Damon Albarn (Blur), τον Caribou και τη Bjork, ενώ η αμερικάνικη δισκογραφική εταιρία Sublime Frequencies τον έχει συμπεριλάβει σε πολλές συλλογές της. Έχει παίξει σε φεστιβάλ όπως το Primavera και το Glastonbury καθηλώνοντας το ανύποπτο κοινό με τους υπνωτιστικούς ρυθμούς των συριακών γλεντιών, και τον Δεκέμβριο που μας πέρασε τραγούδησε μαζί με τον Morrissey στο Όσλο, στη συναυλία που ακολούθησε την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης. Παρά τις δόξες, το hype και την αναγνώριση (με αφορμή το Wenu Wenu, το Pitchfork ανακάλυψε τις παλιότερες ηχογραφήσεις του και δημοσίευσε κολακευτικότατες κριτικές), o Omar κυκλοφορεί παντού με τη γνωστή ενδυμασία της πατρίδας του.

Στις 11 Απριλίου, στο Gagarin σας περιμένει μια βραδιά αντισυμβατική, με πολλές εκπλήξεις, που σίγουρα δεν θα μοιάζει με κανένα live που έχετε δει ως τώρα. Ανοίγουμε αφτιά και μυαλά και υποδεχόμαστε την αληθινά εναλλακτική ποπ μουσική του πλανήτη – όπως έγραψε και ο πολύς Andy Morgan, “a gentleman with punk attitude, Omar Souleyman is a breath of fresh air”.

Τιμή εισιτηρίου προπώλησης : 25 ευρώ
Τιμή εισιτηρίου στο ταμείο : 28 ευρώ
Σημεία προπώλησης: Θέατρο Ακροπόλ (Ιπποκράτους 9-11, Τηλ.: 2103643700) , Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου,Viva.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top