Μ. Ναυπλιώτου: «Δεν πρόκειται να υποδυθώ την Μελίνα»

Η παράσταση θα παιχτεί στο Ηρώδειο στις 7 Σεπτεμβρίου

​«Η Μαρία Ναυπλιώτ��υ είναι η μό��η Ελληνίδα που μπορεί να αναλάβει το βάρος να παίξει την Μελίνα», αυτό είπαν σχεδόν όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι και καλλιτέχνες της χώρας, όπως ο κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο κ. Στρατής Πασχάλης, ο κ. Λευτέρης Παπαδόπουλος και άλλοι, που βρέθηκαν στην παρουσίαση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων με τίτλο: «Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα».

Με φόντο πότε το Ερέχθειο και τις Καρυάτιδες και ποτέ τον Παρθενώνα, η Μαρία Ναυπλιώτου φωτογραφίζεται ως άλλη Μελίνα Μερκούρη, την οποία θα ενσαρκώσει στο πλαίσιο του αφιερώματος που θα γίνει στη μνήμη της γυναικάς-σύμβολο στα φετινά Πρέσπεια.

naupliotou4_543264435.jpg
Στο πλευρό της ο Γιάννης Στάνκογλου που θα συμπρωταγωνιστήσει στο αφιέρωμα, ενσαρκώνοντας ρόλους από θεατρικά έργα στα οποία έλαμψε το αστέρι της Μελίνας.

Στη συνέντευξη Τύπου που έγινε την Τρίτη στο Μουσείο της Ακρόπολης, τόσο η Μαρία Ναυπλιώτου όσο και ο συμπρωταγωνιστής της μίλησαν για το αφιέρωμα και τόνισαν ότι θα προσπαθήσουν να δώσουν στο κοινό κι άλλες -άγνωστες- πτυχές της Μελίνας, στην παράσταση που σκηνοθετεί η Σοφία Σπυράτου, τη μουσική επένδυση της οποίας επιμελείται ο Σταύρος Ξαρχάκος, ενώ ερμηνεύουν οι Ηρώ Σαΐα και η Ελλη Πασπαλά. Η παράσταση στις 7 Σεπτεμβρίου θα παιχτεί και στο Ηρώδειο.

Η Εμμανουέλα Παυλίδου, γενική γραμματέας του Ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη» και η πιο στενή φίλη της Μελίνας, επιγραμματικά συμπλήρωσε: «Και η Μελίνα αυτήν θα διάλεγε!»

Η ίδια η ηθοποιός είπε: «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποδυθώ την Μελίνα. Είναι ασεβές και ακατόρθωτο. Ένα τέτοιο πρόσωπο δεν αναπαρίσταται. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσπαθήσω να κυκλώσω την προσωπικότητα αυτής της σπάνιας γυναίκας, να δείξω τις φλόγες της, να δείξω το πάθος της για την Ελλάδα και όλα αυτά μέσα από ένα ποιητικό κείμενο που είναι όμως στηριγμένο στα δικά της λόγια».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top