Σοφία Κόκκαλη: Η ηλικία, οι σπουδές, το Instagram και οι Κάννες!

Το βιογραφικό της «Ιόλης» από τη σειρά Μαύροι Πίνακες

Δείτε απόσπασμα από παλιότερη συνέντευξη της Σοφίας Κόκκαλη στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον

Στην πρεμιέρα της ταινίας Μικρά Αγγλία του Παντελή Βούλγαρη στο Παλλάς το 2013, δύο ήταν που ξεχώρισαν στο «πανί». Η Πηνελόπη Τσιλίκα στον ρόλο της «Όρσας» και η κινηματογραφική της αδερφή, Σοφία Κόκκαλη, για το τεράστιο ταλέντο της αλλά και το ιδιαίτερο πρόσωπό της που ταίριαζε γάντι με την εποχή

Η Σοφία Κόκκαλη στην ταινία Μικρά Αγγλία, στο πλευρό του Ανδρέα Κωνσταντίνου

Η Σοφία Κόκκαλη στην ταινία Μικρά Αγγλία, στο πλευρό του Ανδρέα Κωνσταντίνου

Παρότι προτίμησε να μην «καεί» τηλεοπτικά κι επέλεξε να επικεντρωθεί στο θέατρο και τον κινηματογράφο, φέτος έχουμε τη μεγάλη χαρά να τη δούμε στη ανατρεπτική αστυνομική σειρά του Star, Μαύροι Πίνακες.

Πριν όμως συμβεί αυτό, ας μάθουμε πράγματα που δε γνωρίζαμε για τη Σοφία Κόκκαλη.

Η Σοφία Κόκκαλη με το βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Η Σοφία Κόκκαλη με το βραβείο Μελίνα Μερκούρη /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Σοφία Κόκκαλη: Όσα δεν ξέραμε για την ηθοποιό

Γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα. Είναι 36 ετών.

Μεγάλωσε στο Πολύδροσο, σε μια οικογένεια που δεν είχε ιδιαίτερη επαφή με το θέατρο, όπως έχει πει η ίδια στο παρελθόν.

Πέρασε στο Tμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Tεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την υποκριτική όταν έφυγε με Erasmus στην Ισπανία.

Τελείωσε τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2012.

Έχει πολλές διακρίσεις στην κατοχή της. Έχει ασχοληθεί κυρίως με το θέατρο αλλά και τον κινηματογράφο, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές, εξαιρετικές παραγωγές. Μικρά Αγγλία, Electra, Το Νήμα και Digger είναι μερικοί από τους ρόλους της για τους οποίους, αξίζει να αναφερθεί ότι ήταν υποψήφια για βραβεία ερμηνείας. Μάλιστα για την ταινία Το Νήμα, τιμήθηκε με το βραβείο Πρώτου Γυναικείου Ρόλου.

Το 2018 βρέθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών, αφού η τανία Έκτορας Μαλό της Ζακλίν Λέντζου, στην οποία πρωταγωνιστούσε, κέρδισε το βραβείο Καλύτερης ταινίας μικρού μήκους.

Στην ταινία Πολύδροσο του Αλέξανδρου Βούλγαρη, γιου του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη, υποδύθηκε την κόρη της Βίκυς Καγιά

Η Σοφία Κόκκαλη με την κινηματογραφική της μητέρα, Βίκυ Καγιά

Η Σοφία Κόκκαλη με την κινηματογραφική της μητέρα, Βίκυ Καγιά /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Είναι κάτοχος και του θεατρικού βραβείου Μελίνα Μερκούρητο οποίο μοιράστηκε με την ηθοποιό, Αμαλία Καβάλη, το 2021 λόγω της παύσης εξαιτίας της πανδημίας.

Στεφανία Γουλιώτη & Σοφία Κόκκαλη στην Επίδαυρο με τη Μήδεια του Frank Castorf 

Στεφανία Γουλιώτη & Σοφία Κόκκαλη στην Επίδαυρο με τη Μήδεια του Frank Castorf /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Σχετικά με τη θεατρική της δράση αξίζει να αναφέρουμε ότι πέρυσι επιλέχθηκε από τον Γερμανό σκηνοθέτη Frank Castorf για την παράσταση Μήδεια στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου. Η εν λόγω παράσταση παρουσίασε πέντε διαφορετικές εκδοχές της Μήδειας ερμηνευμένες από τις Σοφία Κόκκαλη, Μαρία Ναυπλιώτου, Στεφανία Γουλιώτη, Ευδοκία Ρουμελιώτη κι η Αγγελική Παπούλια.

Πρωταγωνίστησε στην πολυσυζητημένη παράσταση Αντιγόνη/Lonely Planet της Λένας Κιτσοπούλου το 2018.

Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, αν έπρεπε να επιλέξει, θα επέλεγε τον κινηματογράφο.

Σοφία Κόκκαλη: Με Milky Way & Μαύρους Πίνακες στη μικρή οθόνη

Το ντεμπούτο της στην τηλεόραση έκανε με τη συμμετοχή της στη σειρά αυτοτελών επεισοδίων της ΕΡΤ, Καρτ Ποστάλ το 2021. Η ερμηνεία της στο επεισόδιο με τίτλο Μοναχική σύζυγος, συζητήθηκε πολύ, με τη Σοφία Σεϊρλή να ενσαρκώνει την -κακιά- πεθερά της.

Σκηνή της Σοφίας Κόκκαλη από τη σειρά της ΕΡΤ, Καρτ Ποστάλ

Σκηνή της Σοφίας Κόκκαλη από τη σειρά της ΕΡΤ, Καρτ Ποστάλ

Μεγάλο μέρος του τηλεοπτικού κοινού τη γνώρισε με τη συμμετοχή της το 2023 στη σειρά του Βασίλη Κεκάτου, Milky Way.

Η Σοφία Κόκκαλη έπαιξε στη σειρά Milky Way του Βασίλη Κεκάτου

Η Σοφία Κόκκαλη έπαιξε στη σειρά Milky Way του Βασίλη Κεκάτου

Φέτος την απολαμβάνουμε σε έναν ακόμα μοναδικό ρόλο, στη σειρά Μαύροι Πίνακες σε σενάριο της Σοφίας Καζαντζιάν και του Μάριου Ιορδάνου, στο Star.

Σοφία Κόκκαλη: «Δε θέλω να νιώσω ποτέ πλήξη... »

Σε συνέντευξή της στο Athinorama, είχε απαντήσει για τον πώς βλέπει τον εαυτό της καλλιτεχνικά σε 10 χρόνια: «Με τρομάζει να φαντάζομαι τον εαυτό μου σε βάθος χρόνου. Ας πούμε ότι η μεγαλύτερή μου επιθυμία όσον αφορά τη δουλειά είναι να συνεχίσω να την κάνω και να την αγαπάω όσο και τώρα. Δε θέλω να νιώσω ποτέ πλήξη...». 

«Ήθελα να γίνω ηθοποιός από μικρή. Αλλά στο περιβάλλον που μεγάλωσα μια τέτοια απόφαση δεν ήταν καλοδεχούμενη. Επίσης δεν είχα ιδιαίτερη επαφή με το θέατρο, απέκτησα πολύ αργότερα. Κυρίως μέσω του σινεμά διογκώθηκε μέσα μου η επιθυμία. Μέχρι να το πάρω απόφαση ασχολιόμουν με οτιδήποτε παρεμφερές σαν χόμπι και παράλληλα έκανα ότι σπούδαζα. Αποφάσισα στα 22 μου να δώσω εξετάσεις και να συγκεντρωθώ σε αυτό που ήξερα ότι είχα ανάγκη», έχει αποκαλύψει σε άλλη της συνέντευξη.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top