Πέθανε η Νίκη Λεμπέση – Μία από τις τέσσερις «Αδελφές Τατά»

Σε ηλικία 90 ετών

Πέθανε Η Ηθοποιός Νίκη Λεμπέση

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 90 ετών άφησε η ηθοποιός Νίκη Λεμπέση. Ήταν μια από τις περίφημες «Αδελφές Τατά» στην επιθεώρηση «Οδός Ονείρων», του Μάνου Χατζιδάκι στο «Μετροπόλιταν» το καλοκαίρι του 1962.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσω μιας ανάρτησης στα social media γράφοντας: «Η παλιότερη γενιά μας αποχαιρετά σιγά σιγά… Η τρίτη από τις 4 θρυλικές αδελφές Τατά της αλησμόνητης “Οδού ονείρων” του 1962 του Αγαπημένου Μάνου Χατζιδάκι έφυγε στα 90 της … Η Νίκη Λεμπέση που θεατρικά εμφανιζόταν επί μια 20ετία και κινηματογραφικά μόνο σε 4 ταινίες , τιμήθηκε κι από το ΤΑΣΕΗ στο ημερολόγιο του 2019 που είχε θέμα τους ηθοποιους άνω των 85 ετών. Για την ιστορία οι αδελφές Τατά ήταν οι αξέχαστες Ζωή Φυτουση, η Σουλα Μπάστα κι η αγαπημένη μας και δραστήρια Μάρω Κοντού..Η εξόδιος ακολουθία θα γινει στην Καλαμάτα…Καλό ταξίδι αγαπημένη συνάδελφε…»

Η Νίκη Λεμπέση γεννήθηκε το 1934 στην Καλαμάτα. Είχε πολύπλευρες και αξιόλογες σπουδές, Μαθηματική Σχολή Αθηνών, Παιδαγωγική Ακαδημία, Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου & Θεάτρου Ι. Βαμβακά. Πρωτοεμφανίστηκε το 1956 με τον θίασο Γιώργου Λεμπέση, θιασάρχη και θεατρικού επιχειρηματία με τον οποίο και παντρεύτηκε.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top