Κούγιας: Η ηλικία, οι σπουδές και ο φρικτός θάνατος της πρώτης συζύγου

Το βιογραφικό του γνωστού ποινικολόγου - Όσα δεν ξέρεις για τη ζωή του

Ο Κούγιας απαντά στη Βατίδου: «Έχω σχέση! Οι δηλώσεις δημιουργούν πρόβλημα»

Ο Αλέξης Κούγιας είναι ο πιο γνωστός ποινικολόγος της Ελλάδας. Είναι δικηγόρος-ποινικολόγος, ποδοσφαιρικός παράγοντας και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ. Σαράντα πέντε χρόνια σταδιοδρομίας στις δικαστικές αίθουσες με 22.000 δίκες, από τις οποίες οι μισές περίπου για κακουργήματα, ο Αλέξης Κούγιας γνωρίζει άριστα πώς να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο της επικαιρότητας.

Εύη Βατίδου για Αλέξη Κούγια: «Δεν ξέρω αν θα φάτε και κουφέτα... »

Αλέξης Κούγιας - Βιογραφικό

  • Γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 1951 στην Πετρούπολη, όπου και μεγάλωσε. Είναι 72 ετών.
  • Σπούδασε Νομική αρχικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, απ' όπου και αποφοίτησε αποκτώντας τις απαραίτητες γνώσεις για τη δικηγορία.
  • Έχει εξειδικευθεί στον ποινικό τομέα και έχει εκπροσωπήσει περιπτώσεις μεγάλου κύρους.
  • Ξεκίνησε να εργάζεται ως δικηγόρος το 1974. Για πρώτη φορά απασχόλησε τη δημοσιότητα το 1976 ως συνήγορος του Βαγγέλη Ρωχάμη. Επίσης έχει ασκήσει ποινική δικηγορία σε γνωστές υποθέσεις μεταξύ των οποίων η δίκη των Σατανιστών, της 17 Νοέμβρη κ.ά. Ακόμη είχε αναλάβει την υπεράσπιση του οδηγού της νταλίκας Δημήτρη Ντόλα, ο οποίος ενεπλάκη στο δυστύχημα στα Τέμπη στις 13 Απριλίου 2003, όπου σκοτώθηκαν 21 μαθητές από το Μακρυχώρι.
  • Στις 11 Απριλίου 2005, προέβη σε ξυλοδαρμό, στην πλατεία Κολωνακίου, εναντίον του δημοσιογράφου και ακτιβιστή Γρηγόρη Βαλλιανάτου, λόγω παλαιότερης διένεξής τους, με αιτία δηλώσεις του Γρηγόρη Βαλλιανάτου εναντίον του Αλέξη Κούγια σε τηλεοπτική εκπομπή. Την επόμενη ημέρα ο Αλέξης Κούγιας συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», έπειτα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος για εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες. Τελικά, ένα μήνα αργότερα στις 12 Μαΐου 2005, κατόπιν απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο Αλέξης Κούγιας τέθηκε σε προσωρινή αργία 6 μηνών.
  • Τον Δεκέμβριο του 2008 ανέλαβε την υπεράσπιση του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα ο οποίος πυροβόλησε θανάσιμα τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.
  • Έχει επεκτείνει την παρουσία του σε επιχειρηματικούς τομείς, διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο σε διάφορες επιχειρήσεις.

Πώς μεγάλωσε και πώς αποφάσισε να γίνει δικηγόρος

Ο Αλέξης Κούγιας μεγάλωσε σε ένα μικρό σπίτι στην Πετρούπολη με τον αδελφό του Δημήτρη και τους γονείς τους. Ο πατέρας του, Χρήστος, πρώην χωροφύλακας από το Βέλο Κορινθίας, διατηρούσε χρωματοπωλείο, ενώ η μητέρα του, Καλλιόπη, κρατούσε το νοικοκυριό. Ο Αλέξης, άριστος μαθητής, πήγαινε σε σχολείο στους Αγίους Αναργύρους και τα παιδικά του χρόνια ήταν γεμάτα με διάβασμα, δουλειές στο μαγαζί του πατέρα του, και φυσικά, ποδόσφαιρο.

Αν και ονειρευόταν να σπουδάσει στο Πολυτεχνείο, όταν παρακολούθησε μία δίκη κατά της χούντας αποφάσισε να ακολουθήσει το επάγγελμα του δικηγόρου. Παρά την αντίθεση της οικογένειάς του, μπήκε στη Νομική Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, ποδοσφαιρική του καριέρα εξελίσσονταν, και η ζωή του έπαιρνε νέες τροπές. Εν τέλει επέλεξε να ακολουθήσει το επάγγελμα του δικηγόρου. 

Ο Αλέξης Κούγιας και η προσωπική του ζωή 

  • Έχει κάνει δύο γάμους
  • Παντρεύτηκε για πρώτη φορά το 1983, αλλά μετά από δύο μήνες η σύζυγός του Τίλντα (Μαρινέλλα), εβραϊκής καταγωγής, κάηκε και σκοτώθηκε στο αυτοκίνητό της σε τροχαίο δυστύχημα στην Κηφισιά

Όσα δήλωνε ο Αλέξης Κούγιας για την πρώτη σύζυγό του

«Η πρώτη μου γυναίκα σκοτώθηκε δύο μήνες μετά τον γάμο μας. Τότε ήμουν τριάντα δύο ετών. Ήταν ένα πολύ μεγάλο πλήγμα. Ήταν μια καλλονή με απίστευτη μόρφωση, παιδεία και κουλτούρα. Το εξομολογούμαι για πρώτη φορά στη ζωή μου. Ήταν Ιταλοϊσραηλίτισσα. Παντρευτήκαμε με πολύ μεγάλες δυσκολίες, γιατί ο πατέρας της ήταν φανατικός Ισραηλίτης», πρόσθεσε αναφερόμενος στον πρώτο του γάμου που έληξε με τόσο τραγικό τρόπο. Ο Αλέξης Κούγιας αποκάλυψε ότι αυτό που τον βοήθησε να σταθεί ξανά στα πόδια του ήταν η δουλειά του. «Κατάφερα να σταθώ στα πόδια μου, ασχολούμενος αποκλειστικά με τη δουλειά. Έκανα ό,τι είχα κάνει μετά από το δικό μου ατύχημα, γιατί δεν σας κρύβω ότι και οι εξαιρετικές σπουδές μου οφείλονταν ως ένα βαθμό στο ότι ήμουν καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο. Μετά το τραγικό δυστύχημα της συζύγου μου, μετέτρεψα τον πόνο σε εργασία. Έφυγα από το σπίτι όπου μέναμε στην Εκάλη και εγκαταστάθηκα σε ένα ξενοδοχείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, δίπλα από τα δικαστήρια. Δούλευα συνεχώς. Έπειτα, χρησιμοποιούσα έναν χώρο του γραφείου μου, στην οδό Σταδίου, ως υπνοδωμάτιο» δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας το 2014 στο περιοδικό ΕΓΩ.

«Την είχε βαφτίσει χριστιανή η Μαρινέλλα, η οποία και μας πάντρεψε. Ήταν παρόντες και οι γονείς μου. Ήμασταν εγώ 32 κι εκείνη 26. Έπειτα από λίγο έγινε ένα ατύχημα κι έχασε τη ζωή της. Λίγους μήνες μετά τον γάμο. Ύστερα από εκείνο το σκηνικό έμεινα 10 χρόνια σε ξενοδοχείο.

Δεν πήγε ποτέ στο σπίτι μου στην Πολιτεία να πάρω τα πράγματά μου, τα οποία υπάρχουν ακόμη και σήμερα εκεί. Και μάλιστα αυτοί που αγόρασαν αργότερα το σπίτι, με είχαν ενημερώσει να πάω να πάρω τα κοστούμια μου και τις φωτογραφίες. Την επόμενη μέρα πήγα και πήρα ένα κοστούμι και εσώρουχα και κοιμόμουν σε ένα ντιβάνι στο ξενοδοχείο. Ήταν σοκ για μένα η απώλεια της συζύγου μου που κράτησε 20 χρόνια», είχε αναφέρει σε πιο πρόσφατη συνέντευξή του ο πλέον 70χρονος ποινικολόγος.

Ο Αλέξης Κούγιας και η Εύη Βατίδου

Ο δεύτερος γάμος του πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου του 2001 με το μοντέλο Εύη Βατίδου και ο γάμος τους διήρκησε μέχρι τον Οκτώβριο του 2007. Απέκτησαν μαζί δύο παιδιά, τον Χρήστο Κούγια (9/3/2002) και την Μάιρα Κούγια (20/1/2005).

κουγιας

Εύη Βατίδου-Αλέξης Κούγιας σε παραλία της Μυκόνου, το 2006/ ΝDP

κουγιας βατιδου

Η Εύη Βατίδου με τον Αλέξη Κούγια στη Μύκονο, το 2001/ NDP

ΚΟΥΓΙΑΣ ΠΑΙΔΙΑ

Ο Αλ. Κούγιας με τα παιδιά του, τα οποία λατρεύει/ NDP

Ο Αλέξης Κούγιας και ο αθλητισμός

  • Παράλληλα με τη δικηγορία ο Αλέξης Κούγιας ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό.
  • Αρχικά έπαιξε ποδόσφαιρο, σε καθαρά ερασιτεχνικό επίπεδο, τόσο στον Άρη Πετρούπολης σε μικρή ηλικία, όσο και στον Ολυμπιακό Λουτρακίου.
  • Το 1997 και το 2004 διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, για μικρά χρονικά διαστήματα, ενώ κατά καιρούς έχει αναλάβει πρόεδρος της Κορίνθου, του Άρη Πετρούπολης, της Βέροιας, του Π.Α.Σ. Γιάννινα, της Λαμίας, της Παναχαϊκής, και για ένα μικρό χρονικό διάστημα του Ιωνικού Νικαιας, αλλά και του Αιγάλεω Α.Ο. του οποίου, επιπλέον, υπήρξε γενικός αρχηγός όπως και νομικός σύμβουλος της Π.Α.Ε. τη δεκαετία του '80, επί προεδρίας Βίκτωρα Μητρόπουλου.
  • Επίσης ο Αλέξης Κούγιας υπήρξε εκπρόσωπος του Ηρακλή στην ΕΠΑΕ και αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ.
  • Στα τέλη του 2008 ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ Παναχαϊκής 2005 και το Μάιο του 2009 εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της από τον Κώστα Μακρή

Το άγνωστο τροχαίο του Αλέξη Κούγια - Έμεινε 19 μήνες στο ΚΑΤ

Ήταν πρωί 1ης Ιουλίου, όταν ο Αλέξης Κούγιας είχε ένα σοβαρό τροχαίο που τον καθήλωσε στο κρεβάτι για 19 μήνες. Ο νεαρός τότε Αλέξης, πήρε ένα πρωινό τον δρόμο για μια καφετέρια στο γειτονικό Κιάτο. Στον δρόμο, ένας φορτηγατζής που είχε κοιμηθεί στο τιμόνι μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, έπεσε με μετωπική σφοδρότητα πάνω του, τον τραυμάτισε βαριά και τον εγκατέλειψε αναίσθητο με συντριπτικά κατάγματα στην άσφαλτο. Τον πρόλαβαν ημιθανή. Εμεινε 19 μήνες στο ΚΑΤ, με αβάσταχτους πόνους και τρομερά προβλήματα στα άκρα. Τότε ήταν που η η μοίρα του έδειξε τον δρόμο προς τη Νομική. Το ποδόσφαιρο σε επαγγελματικό επίπεδο έπρεπε να το αφήσει πίσω του.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top