«Δεν υπάρχει έρωτας χωρίς πόνο» - Η θυελλώδης σχέση Γαληνέα - Αλεξανδράκη

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης ήταν παντρεμένος όταν γνώρισε τη Νόνικα Γαληνέα

Τι είχε πει ο Αλέκος Αλεξανδράκης για τον έρωτα με τη Νόνικα Γαληνέα/ βίντεο Αλήθειες με τη Ζήνα

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Νόνικα Γαληνέα. Η σπουδαία ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, το μεσημέρι της Παρασκευής, έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της. Η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη 6 Ιουνίου από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών. 

Υπήρξε μια πολύ δυναμική γυναίκα που ξεχώριζε για το ταλέντο της στο θέατρο και τον κινηματογράφο αλλά και για την αριστοκρατική γοητεία της.

Η Νόνικα Γαληνέα και ο Αλέκος Αλεξανδράκης στα γυρίσματα της ταινίας "Η κόμησα της Κέρκυρας''/ φωτογραφία Finos Film

Η Νόνικα Γαληνέα και ο Αλέκος Αλεξανδράκης στα γυρίσματα της ταινίας "Η κόμησα της Κέρκυρας''/ φωτογραφία Finos Film

Από αυτή «μαγεύτηκε» και ο Αλέκος Αλεξανδράκης. Νόνικα και Αλέκος έζησαν έναν θυελλώδη έρωτα για 21 ολόκληρα χρόνια.

«Ήταν καλοκαίρι του 1969, τότε που πρωτοδουλέψαμε στο θέατρο 'Μετροπόλιταν' της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στα 'Μεγάλα Χρόνια' του Γεωργίου Ρούσσου. Εγώ ήμουν σε διάσταση από πολύ καιρό και εκείνη την εποχή έβγαινε επιτέλους το διαζύγιο μου. Ο Αλέκος ήταν πάντα ο πρώτος που ερχόταν στην πρόβα και ο τελευταίος που έφευγε. Ήξερα πως ήταν παντρεμένος και πως είχε ένα αγοράκι. Δεν είχαμε ανταλλάξει ποτέ κουβέντα εκτός από καλημέρα και επειδή δεν τολμούσα να τον κοιτάω, πήγαινα από πίσω του και κοίταζα το σβέρκο και τα μαλλιά του. Ήταν πολύ ωραίος. Ένιωθα μεγάλη έλξη, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν πως μια μέρα, σύντομα, θα είμαστε ζευγάρι. Δε φανταζόμουν καν πως του άρεσα. Την πρώτη φορά που μου μίλησε στην πρόβα μού είπε: 'Καλοκαίρι με τη Μόνικα'. Του είπα: 'Μόνο που εμένα με λένε Νόνικα'. Και μου απάντησε: 'Το ξέρω'. Δεν μίλαγε ο άτιμος και εγώ ήμουν τρισχειρότερη. Έλεγα από μέσα μου: 'Αντίσταση, βάλε αντίσταση, θα γίνεις ρεζίλι…'. Αυτό που αισθανόμουν μέρα με τη μέρα μεγάλωνε», είχε αναφέρει η Νόνικα Γαληνέα στην αυτοβιογραφία της «Νόνικα Γαληνέα: Η Ζωή μου», εκδόσεις Λιβάνη, 2004.

Το 1992 σε πρεμιέρα στο θέατρο Αθήναιον, οι Αλέκος Αλεξανδράκης και Νόνικα Γαληνέα με τη Μαριάννα Λάτση και τον Νίκο Κούρκουλο/ φωτογραφία NDP

Το 1992 σε πρεμιέρα στο θέατρο Αθήναιον, οι Αλέκος Αλεξανδράκης και Νόνικα Γαληνέα με τη Μαριάννα Λάτση και τον Νίκο Κούρκουλο/ φωτογραφία NDP

Νόνικα Γαληνέα - Αλέκος Αλεξανδράκης: Η αρχή ενός παθιασμένου έρωτα

«Δεν υπάρχει έρωτας χωρίς πόνο. Εδώ όμως πρόκειται για πολύ μεγάλο έρωτα και για πολύ μεγάλο πόνο», έγραψε ακόμα στην αυτοβιογραφία της.

Η σχέση τους ξεκίνησε ένα βράδυ όταν η Νίκη Τριανταφυλλίδη, πρωταγωνίστρια του έργου στο οποίο συμμετέχουν, κλειδώνει τη Νόνικα στο καμαρίνι. Ο Αλεξανδράκης, έφευγε από το θέατρο. Τότε την άκουσε να φωνάζει και γύρισε πίσω να της ανοίξει.

«Του είπα πως δεν είχα αυτοκίνητο, παρόλο που είχα, ένα κάμπριο Triumph διθέσιο, το οποίο μόλις είχα πάρει. Το είχα στην ίδια μάντρα που είχε κι εκείνος το δικό του, αλλά μια και ο Αλέκος έμενε στη Γλυφάδα κι εγώ στον Αστέρα της Γλυφάδας με πήγε εκείνος. Στη διαδρομή έτρεμα ολόκληρη από τρακ και νόμιζα πως θα τρελαινόμουν. Όταν βγήκε απ’ το αυτοκίνητο για να με καληνυχτίσει, του είπα (πώς το τόλμησα ούτε ξέρω): “Φίλησέ με!”. Εκείνος μου είπε: “Άσ’ το καλύτερα” και το επόμενο πράγμα που θυμάμαι, είναι ότι βρεθήκαμε κάτω από ένα δέντρο, ενώ τα αυτοκίνητα περνούσαν το ένα πίσω απ’ το άλλο ρίχνοντας τα φώτα τους πάνω μας», είχε αναφέρει η ίδια.

«Έφυγε από το σπίτι του και ήρθε να μείνει μαζί μου. Η γυναίκα του, ένας αξιοπρεπέστατος άνθρωπος, γύρισε στην Ελβετία με τα δυο παιδιά τους», έχει γράψει η Νόνικα Γαληνέα. 

Οι τίτλοι τέλους ενός αξεπέραστου έρωτα

Στις αρχές της δεκαετίας του '90 το ζευγάρι αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους, αλλά συνέχισαν να έχουν εξαιρετικές σχέσεις όπως είχε αναφέρει η ηθοποιός στην αυτοβιογραφία της.

«Χωρίσαμε με τον Αλέκο με πολύ κόπο, διατηρώντας πάντα μια πολύ ουσιαστική σχέση και αντιμετωπίζοντας το χωρισμό μας με αλήθεια και σεβασμό. Αυτό έσωσε τη σχέση μας».


Λίγο πριν φύγει από τη ζωή ο Αλέκος Αλεξανδράκης είχε μιλήσει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» δηλώνοντας πως μετά τη Νόνικα δεν αγάπησε άλλη γυναίκα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top