Κοντογιαννίδης: «Με 1.200 ευρώ δεν μπορώ να συντηρήσω ούτε την κόρη μου»

«Με 1.200 ευρώ παλεύουμε να ζήσουμε»

Τι είπε στην εκπομπή «Αυτοψία» ο Παύλος Κοντογιαννίδης

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται ο Παύλος Κοντογιαννίδης. Ο ηθοποιός είναι ιδρυτής του Κινήματος των Φτωχών με το οποίο κατεβαίνει στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Στο παρελθόν είχε… συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στα έδρανα της Βουλής. Η θητεία του διήρκησε όμως μόλις δύο ημέρες, αλλά ήταν αρκετές για να του «κολλήσουν» το σαράκι της πολιτικής.

Έλληνας ηθοποιός εξομολογείται: «Είμαι στα όρια της επιβίωσης»

«Εγώ δεν ήμουν μέλος, απλά ήμουν φιλικά προσκείμενος. Εκλέχθηκα και έμεινα βουλευτής για δυο μέρες. Γιατί λειτούργησε αυτό το φοβερό που λένε συνταγματικά πως, όταν οι εκλογές γίνονται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, οι επόμενες εκλογές γίνονται με λίστα. Κάτι που σημαίνει ότι ο πρόεδρος αποφασίζει ποιους θα βάλει στη λίστα. Είθισται δημοκρατικά να μπαίνει αυτός που πήρε στις προηγούμενες περισσότερους ψήφους. Αλλά δεν γίνεται αυτό και μπαίνουν συνήθως οι στενά κομματικοί φίλοι και ο περίγυρος.
Επειδή λοιπόν εγώ δεν ανήκα σε αυτή την περίπτωση, δεν μπήκα στη λίστα. Και έγινα αντί για Παύλος… Ευαγγελίστα που λένε!
Είμαι βουλευτής δύο ημερών και, όσο κι αν αυτό μπορεί να φανεί αστείο, η εμπειρία των δύο αυτών ημερών ήταν συγκλονιστική. Δηλαδή όταν μπήκα μέσα στη Βουλή, τη μέρα που ορκιστήκαμε, ένιωσα ένα δέος και έπαθα σοκ», ανέφερε ο Παύλος Κοντογιαννίδης.

Ο Παύλος Κονυογιαννίδης είναι ιδρυτής του Κινήματος των Φτωχών με το οποίο κατεβαίνει στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Στη συνέχεια μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μετά τις περικοπές στις συντάξεις. «Θα δηλώσω πως είμαι ένας συνταξιούχος ηθοποιός, ο οποίος έβγαλε σύνταξη 2.500 ευρώ διότι είχα 18.000 ένσημα στην ελεύθερη αγορά θεάματος. Πράγμα πολύ δύσκολο. Με διάφορους όμως τρόπους και διάφορα κόλπα πετσοκόφτηκε η σύνταξη και φτάσαμε στα 1.200 ευρώ. Με 1.200 ευρώ δεν μπορώ να συντηρήσω ούτε την κόρη μου, που σπουδάζει. Και να είναι καλά το παιδί θα δουλέψει και αυτή. Άρα ανήκουμε στην κατηγορία που παλεύουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς», είπε στην εκπομπή «Αυτοψία».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top