Τζούλιαν Σαντς: Η ανατριχιαστική ειρωνία της εξαφάνισής του

Ο βρετανός ηθοποιός αγνοείται εδώ και δύο εβδομάδες

Δείτε βίντεο για τον Τζούλιαν Σαντς από τις ειδήσεις του Mega

Όταν ο Τζούλιαν Σαντς είχε ερωτηθεί πότε ήταν πιο ευτυχισμένος, δεν είχε αναφερθεί σε κάποια μεγάλη χολιγουντιανή στιγμή της καριέρας του, αλλά είχε απαντήσει χαρακτηριστικά: «Κοντά σε μια βουνοκορφή ένα μαγικό κρύο πρωινό».

Τζούλιαν Σαντς: Αγνοείται για 11η ημέρα - Το μήνυμα της οικογένειας

Τρία χρόνια μετά από αυτή του τη συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα The Guardian κι ο ηθοποιός αγνοείται εδώ και δύο εβδομάδες κοντά στη χιονισμένη βουνοκορφή του όρους Baldy στην Καλιφόρνια, στα βουνά Σαν Γκάμπριελ. Όσο για το κρύο, η θερμοκρασία τη νύχτα στην περιοχή, που βρίσκεται 40 μίλια βορειοανατολικά του Λος Άντζελες, έπεσε την περασμένη εβδομάδα στους -2 βαθμούς Κελσίου. Ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε πως το κρύο κι η πιθανότητα χιονοστιβάδων, αυξάνουν τις πιθανότητες θανάτου του αγνοούμενου.

Ο Σαντς σε πάρτι στο Λος Άντζελες το 2006

Ο Σαντς σε πάρτι στο Λος Άντζελες το 2006 /Φωτογραφία AP Images/Phil McCarten

Ο ηθοποιός που αγνοείται από τις 13 Ιανουαρίου έχει ραντεβού για μπίρες τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου με τους τέσσερις αδερφούς του στην παμπ του χωριού τους στην Αγγλία. Ο μεγαλύτερος αδερφός του, Νικ, είπε: «Ξέρω βαθιά μες στην καρδιά μου πως ο αδερφός μου έχει χαθεί για πάντα. Βέβαια, μπορεί ως ανταγωνιστικός αδερφός να με διαψεύσει και να εμφανιστεί ξαφνικά από τη γωνία για να μου αποδείξει πως έχω άδικο. Τη Δευτέρα στην παμπ θα μας λείψει και θα κάνουμε μία πρόποση στο όνομά του...».

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους, καθώς κι η έλλειψη προσωπικού στις διασωστικές δυνάμεις της περιοχής, έχουν καθυστερήσει την επιχείρηση ανεύρεσης και διάσωσής του. Όσες προσπάθειες έγιναν από ξηρά κι αέρα απέτυχαν να τον εντοπίσουν. Χρησιμοποιήθηκε επίσης τεχνολογία RECCO που εντοπίζει ηλεκτρονικά σήματα -κινητής τηλεφωνίας και τραπεζικών καρτών- σε κάποιες περιπτώσεις. Σήματα κινητού τηλεφώνου ένα μίλι μακριά από την κορυφή έδειξαν πως ίσως βρίσκεται σε γνωστό μονοπάτι.

Τζούλιαν Σαντς: Νέα «ελπιδοφόρα» τεχνολογία στις έρευνες εντοπισμού του

Το γραφείο του σερίφη του Σαν Μπερναρντίνο είπε σε ανακοίνωσή του πως παρά τις προσπάθειες που συνεχίζονται, η οδηγία τους είναι να αποφεύγουν οι ορειβάτες επικίνδυνες ορεινές περιοχές, όπως το Όρος Baldy, αυτή την εποχή. Από το 2007 έχουν διεξαχθεί στην περιοχή 233 επιχειρήσεις διάσωσης με 8 ορειβάτες να έχουν βρεθεί νεκροί. Πριν δύο μέρες βρέθηκε στο βουνό ένας 75χρονος ορειβάτης μια μόλις μέρα αφού δηλώθηκε αγνοούμενος με τραυματισμούς στα πόδια του, καθώς και πληγές από την κακοκαιρία.

Ο Τζούλιαν Σαντς με την Τζόντι Φόστερ σε πάρτι μετά τα Όσκαρ το 1989

Ο Τζούλιαν Σαντς με την Τζόντι Φόστερ σε πάρτι μετά τα Όσκαρ το 1989 /Φωτογραφία AP Images/Lennox Mclendon

Ο 65χρονος ηθοποιός γεννήθηκε στο Yorkshire της Αγγλίας και το 2020 μετακόμισε στο Λος Άντζελες. Έχει συμμετάσχει σε πολλές βραβευμένες με Όσκαρ ταινίες, αλλά και γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν ως πρωταγωνιστής στη ρομαντική ταινία Δωμάτιο με θέα στο πλευρό της Ελένα Μπόναμ Κάρτερ. Στη συνέχεια εμφανίστηκε σε ταινίες τρόμου, όπως το Αραχνοφοβία, ενώ ο τελευταίος του ρόλος ήταν στο βιογραφικό δράμα του 2021 για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, Benediction.

Ένας από τους καλύτερους φίλους του είναι ο Τζον Μάλκοβιτς, με τον οποίο γνωρίστηκαν στην Ταϊλάνδη στα γυρίσματα της ταινίας The Killing Fields. Από το 1984 έως το 1987 ήταν παντρεμένος με τη γνωστή βρετανίδα δημοσιογράφο και συγγραφέα Σάρα Χάρβεϊ Σαντς, με την οποία απέκτησε έναν γιο. Το 1990 παντρεύτηκε την Αμερικανίδα δημοσιογράφο Ευγενία Σιτίκοβιτς, με την οποία είναι ακόμα μαζί, κι απέκτησαν δύο κόρες. 

Εξαφανίστηκε γνωστός ηθοποιός ενώ έκανε πεζοπορία στην Καλιφόρνια

Η οικογένεια του Σαντς εξήρε τις προσπάθειες των αρχών της Καλιφόρνια στην αναζήτηση του αγαπημένου τους και δήλωσε συγκινημένη από την υποστήριξη που έχουν λάβει όλες αυτές τις μέρες.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top