H γυναίκα που έλεγε ότι είναι κόρη της Ειρήνης Παπά και του Άρη Βελουχιώτη

Μία άγνωστη ιστορία που ταλαιπώρησε δικαστικά τη μεγάλη ηθοποιό

Δείτε βίντεο για την Ειρήνη Παπά από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Μια γυναίκα από την Καρδίτσα αναστάτωσε πριν από αρκετές δεκαετίες τη ζωή της Ειρήνης Παπά, καταθέτοντας αγωγή εναντίον της. Όπως ισχυριζόταν, ήταν το μη αναγνωρισμένο παιδί του Άρη Βελουχιώτη και της καταξιωμένης ηθοποιού

Ειρήνη Παπά: Ο λόγος που δεν έκανε παιδί και ο έρωτας με τον Μάρλον Μπράντο

Η ίδια είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο, στην αγωγή για την εξέταση DNA της ηθοποιού, ότι ο Άρης Βελουχιώτης παντρεύτηκε την Ειρήνη Λελέκου -κατά κόσμον Ειρήνη Παπά- στις 30 Δεκεμβρίου του 1944, με την Κατερίνα Μακρυγιάννη να αποτελεί καρπό του έρωτά τους. Η Ειρήνη Λελέκου μετά τον θάνατο του Βελουχιώτη παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Άλκη Παπά.

Η Ειρήνη Παπά στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας The Odyssey το 1997

Η Ειρήνη Παπά στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας The Odyssey το 1997 /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Τότε οι δικηγόροι της Ειρήνης Παπά είχαν δηλώσει ότι: «Πέρα από τα αξεπέραστα νομικά προβλήματα που έχει η αγωγή της κας Μακρυγιάνη και η οποία δε στέκει σε σοβαρή νομική κριτική, επί της ουσίας απ’ όλα τα προσκομιζόμενα στο δικαστήριο ιστορικά ντοκουμέντα κι από διασταυρωμένες μαρτυρίες υπαρκτών προσώπων, καταρρίπτονται πανηγυρικά οι ευφάνταστοι ισχυρισμοί της». 

Ειρήνη Παπά: «Έφυγε ήρεμα στον ύπνο της»

Όπως υποστήριζε η κ. Μακρυγιάννη στο βιβλίο που είχε εκδόσει, οι ήδη αποβιώσαντες γονείς της, την ενημέρωσαν ότι είναι «παιδί της Παπά και του Βελουχιώτη».

Παλιό δημοσίευμα για τη γυναίκα που ισχυρίζεται ότι ήταν κόρη της Ειρήνης Παπά και του Άρη Βελουχιώτη

Πλην της μαρτυρίας των θετών γονιών της, δεν είχε προσκομίσει κανένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο για να θεμελιώσει την αγωγή της. Το διάστημα 1942-45 η κορυφαία ελληνίδα ηθοποιός -από στοιχεία είχε δώσει στη δημοσιότητα ο δικηγόρος της- φοιτούσε σε σχολεία στην Αθήνα και παράλληλα στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

«Περαιτέρω αποδείξαμε, προσκομίζοντας όλες τις βιογραφίες του Άρη Βελουχιώτη, ότι δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε αυτές ή οπουδήποτε αλλού ότι εκείνος απέκτησε παιδί την περίοδο», ισχυρίστηκαν οι δικηγόροι της ηθοποιού. 

Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός Ειρήνη Παπά

Σημειώνεται, πάντως, ότι μέχρι σήμερα κανένα συγγενικό πρόσωπο της Ειρήνης Παπά δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τους σχετικούς ισχυρισμούς.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top