Η Κάθριν Τζένκινς θα ερμηνεύσει τον «νέο» Εθνικό Ύμνο της Βρετανίας

Ποια είναι η 42χρονη που θα ψάλει πρώτη το "God Save the King"

Το πλήθος ψάλλει τον βρετανικό Εθνικό Ύμνο έξω από το παλάτι - Βίντεο από Reuters

Σύμφωνα με το βασιλικό πρωτόκολλο, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ πρέπει να αλλάξει και ο Εθνικός Ύμνος της χώρας. 

Γιατί αλλάζει ο βρετανικός εθνικός ύμνος μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Αυτό θα συμβεί μετά από 70 χρόνια, αφού πλέον ο μεγαλύτερος γιος της, Κάρολος ανακηρύσσεται βασιλιάς με τον τίτλο «Κάρολος ο Γ'».  Το γνωστό στην υφήλιο «God Save The Queen» θα αλλάξει σε «God Save The King». Όλοι οι υπόλοιποι στίχοι θα παραμείνουν ίδιοι.

Βασιλιάς Κάρολος: «Θέτω ταπεινά τον εαυτό μου ως υπηρέτη του έθνους»

Η Κάθριν Τζένκινς και ο «νέος» Εθνικός Ύμνος της Βρετανίας

Στη διαδικασία εύρεσης ερμηνεύτριας του «νέου» Εθνικού Ύμνου της Βρετανίας, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, επιλέχθηκε η 42χρονη ερμηνεύτρια Κάθριν Τζένκινς.

η καθριν τζενκινς ψάλλει τον νέο εθνικό ύμνο της βρετανίας

Μάλιστα, η πρώτη ηχογράφησή του έγινε σε μια εκκλησία στο Σάσεξ και η πρώτη επίσημη εκτέλεση του «God Save the King» θα ακουστεί απόψε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο τέλος της επιμνημόσυνης δέησης για τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Να σημειώσουμε ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Κάθριν Τζένκινς ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο της Μ. Βρετανίας. Η 42χρονη καλλιτέχνιδα έχει ερμηνεύσει το ‘’God Save The Queen’’ πολλές φορές και δηλώνει ότι θα έχει πάντα στην καρδιά της «τις πιο όμορφες αναμνήσεις, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο για τη βασίλισσα Ελισάβετ».

Η Τζένκινς είχε συμμετάσχει στην έναρξη των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, ενώ είχε τραγουδήσει και στα 90α γενέθλια της βασίλισσας.

η καθριν τζενκινς ψάλλει τον νέο εθνικό ύμνο της βρετανίας -2

Η Τζένκινς στους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο φέτος/ AP Images

Η Τζένκινς για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

«Έχω μόνο τις πιο όμορφες αναμνήσεις από το να τραγουδάω τον Εθνικό Ύμνο για την Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα, αναμνήσεις που θα κρατάω πάντα. Αν και η καρδιά μου είναι βαριά από θλίψη- το να τον τραγουδάω σήμερα, για πρώτη φορά, είναι τεράστια τιμή», είπε η καλλιτέχνιδα για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top