Victoria Hislop: Το Νησί, η ελληνική υπηκοότητα και η μάχη με τον καρκίνο

Όσα θέλετε να ξέρετε για τη Βρετανίδα συγγραφέα

Δείτε τη συνέντευξη της Victoria Hislop στο Star.gr τον Μάιο του 2021

Η συμμετοχή της στο νέο Dancing with the Stars που θα βλέπουμε από την Κυριακή 17 Οκτωβρίου στο STAR, ήταν μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις σε ένα αρκετά «πλούσιο» τηλεοπτικό τοπίο αυτήν τη σεζόν.

Βικτόρια Χισλοπ: «Είναι έκπληξη για μένα η συμμετοχή μου στο DWTS»

Η Victoria Hislop εκτός από την ελληνική υπηκοότητα, φαίνεται ότι έχει αποκτήσει και το ελληνικό ταπεραμέντο, αφού στα 62 της είναι έτοιμη να αφήσει το δικό της στίγμα στο χορευτικό σόου.

Victoria Hislop Τηλέμαχος Φάτσης

Η Victoria Hislop με τον παρτενέρ της στο DWTS, Τηλέμαχο Φάτση

Ποια είναι η γυναίκα που έχει ερωτευθεί την Ελλάδα και πλέον μιλάει καλύτερα από ντόπιο τα ελληνικά; Πρόκειται για την Αγγλίδα συγγραφέα και δημοσιογράφο, που έγινε γνωστή ανά τον κόσμο με το μυθιστόρημά της Το Νησί του 2005, που διαδραματίζεται στη Σπιναλόγκα και μεταφέρθηκε τηλεοπτικά με μεγάλη επιτυχία στο Mega τη σεζόν 2010-2011.

Εκτός από το DWTS, ένα ακόμα επιτυχημένο της βιβλίο, το Καρτ Ποστάλ, μεταφέρθηκε στην τηλεόραση και προβάλλεται μέσα από την ΕΡΤ1.

Victoria Hislop: Tο νέο σίριαλ και η συμβουλή που της έδωσε ο Μητσοτάκης

Το who is who της Victoria Hislop

Victoria Hislop

Γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου του 1959 στο Bromley, ένα από τα προάστια του Λονδίνου.

Το πατρώνυμο της είναι Victoria Hamson.

Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης κι εργάστηκε επί σειρά ετών ως ταξιδιωτική συντάκτρια στις εφημερίδες Sunday Telegraph και Mail on Sunday και στο γυναικείο περιοδικό Woman & Home

To 1988 παντρεύτηκε τον δημοσιογράφο κι εκδότη του περιοδικού Private Eye, Ian Hislop. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει δύο παιδιά.

Σε ένα από της ταξίδια της ερωτεύτηκε την Κρήτη και την έκανε δεύτερη πατρίδα της. 

Το 2005 γνώρισε τεράστια εκδοτική επιτυχία με την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια, το Νησί (The Island), που εκτυλίσσεται στην Κρήτη, συγκεκριμένα στο νησί των λεπρών, τη Σπιναλόγκα

Βρετανίδα συγγραφέας μίλησε στα ελληνικά για την καραντίνα!

Το συγκινητικό μυθιστόρημα γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανίαμ τη χώρα μας κι όλον τον κόσμο. Έχει πουλήσει συνολικά πάνω από 2 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες.

Victoria Hislop Ο Τελευταίος Χορός

Στην παρουσίαση του βιβλίου της Ο Τελευταίος Χορός /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Συμμετείχε ως σύμβουλος σεναρίου στην τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος, που σκηνοθέτησε ο Θοδωρής Παπαδουλάκης για το Mega. Προβλήθηκε σε 26 επεισόδια την τηλεοπτική σεζόν 2010-2011 κι έκανε ρεκόρ τηλεθέασης. Μέχρι σήμερα είναι η ακριβότερη παραγωγή της ελληνικής τηλεόρασης.

Εμπορική επιτυχία σημείωσαν και τα επόμενα μυθιστορήματα της, όπως Ο Γυρισμός (The Return, 2008), Το Νήμα (The Thread, 2011) και Όσοι αγαπιούνται (Τhose Who Loved, 2019)

Εμπνευσμένα από την Ελλάδα είναι δύο ακόμη βιβλία της. Η συλλογή διηγημάτων Ο τελευταίος χορός (The Last Dance and other Stories, 2013) και το μυθιστόρημα Μια νύχτα του Αυγούστου (One August Night, 2019).

Victoria Hislop Ιθαγένεια

Η Victoria Hislop με το χαρτί της υπηκοότητας στα χέρια! /Φωτογραφία Eurokinissi

Πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα η διάσημη, Βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ 

Στις 17 Ιουλίου του 2020 πολιτογραφήθηκε τιμητικά Ελληνίδα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. «Μόνο ευτυχία αισθάνομαι… Ήταν κάτι που ήθελα πάρα πολύ. Ένιωθα Ελληνίδα», δήλωσε τον Μάιο του 2021 στο Star.gr.

Κυριάκος Μητσοτάκης Victoria Hislop

Η Victoria Hislop συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Στις αρχές Οκτωβρίου σόκαρε τον Πανελλήνιο, αποκαλύπτοντας σε συνέντευξή της ότι τον περασμένο χρόνο, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Πλέον είναι καλά στην υγεία της.

Από τις 17 Οκτωβρίου θα μοιράζει το χαμόγελο και την καλή της ενέργεια με τον παρτενέρ της, Τηλέμαχο Φάτση, μέσα από το Dancing with the Stars!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top