Σπύρος Φωκάς: «Ζει κατάκοιτος σε προκάτ και δεν έχει να φάει»

«Ο μόνος που ενδιαφέρθηκε για την υγεία του ήταν ο Βασίλης Κικίλιας!»

Δείτε διάφορες φωτογραφίες του Σπύρου Φωκά

Τον δικό του Γολγοθά συνεχίζει να ανεβαίνει ο μεγάλος ηθοποιός Σπύρος Φωκάς, που στα 84 του χρόνια βρίσκεται κατάκοιτος σε ένα σπίτι προκάτ με πολύ κρύο τον χειμώνα και καύσωνα το καλοκαίρι.

Σε πολύ άσχημη κατάσταση ο Σπύρος Φωκάς - Η έκκληση της οικογένειάς του

Μόνο φίλοι και γνωστοί τον βοηθούν παρέχοντάς του τροφή, καθώς τα 600 ευρώ σύνταξη που παίρνει δεν φτάνουν ούτε για τα φάρμακά του. Ο αγαπημένος σταρ του κινηματογράφου ζει με τη σύζυγό του Λίλιαν Φωκά στο Καλαμάκι Κορινθίας, με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται καθημερινά, χωρίς καν να έχει τα βασικά αγαθά για να ζήσει αξιοπρεπώς.

Σπύρος Φωκάς Λίλιαν Φωκά

Σπύρος Φωκάς & Λίλιαν Φωκά στον πολιτικό τους γάμο το 2013 /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Μιλώντας στην Espresso και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Καράλη, η ηθοποιός και καλή φίλη της οικογένειας Σοφία Μπαλάση, περιγράφει τις δραματικές στιγμές που βιώνει ο ηθοποιός: «Ο Σπύρος είναι κατάκοιτος στο κρεβάτι και δεν μπορεί να σηκωθεί. Ζει σ’ ένα σπίτι προκάτ, που τον χειμώνα είναι σαν ιγκλού και το καλοκαίρι δεν μπορείς να σταθείς από τη ζέστη. Μαζί με τη σύζυγό του παίρνουν μια σύνταξη της τάξεως των 600 ευρώ, χωρίς καν να έχουν φαγητό, με αποτέλεσμα να υποσιτίζονται. Χαρακτηριστικό τραγικό παράδειγμα είναι ότι όταν πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο της Κορίνθου, το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο σπίτι του κι εκεί βρίσκονταν άνθρωποι του ΔΕΔΔΗΕ για να του κόψουν το ρεύμα».

Σπύρος Φωκάς: «Κράτα γερά! Τα λιοντάρια δε λυγίζουν!» του λένε οι γιατροί

Καταγγέλλοντας την αδιαφορία του ελληνικού κράτους για τον ηθοποιό, πρόσθεσε: «Προσπάθησα να μιλήσω πολλές φορές με τη Μενδώνη, αλλά οι πόρτες ήταν πάντα κλειστές. Υπάρχει πλήρης αδιαφορία από την υπουργό Πολιτισμού. Στην πορεία ζήτησα βοήθεια από τον Μπακογιάννη και με παρέπεμψαν στην αντιδήμαρχο Κατερίνα Γκαγκάκη. Κάναμε ένα ραντεβού και μου είπε ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν ως δήμος, διότι φοβούνται τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αν βοηθούσαν! Μου είπε ότι θα έθετε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, κάτι που δεν έγινε ποτέ».

Σπύρος Φωκάς Λίλιαν Φωκά

Σπύρος Φωκάς & Λίλιαν Φωκά λίγο πριν το σοβαρό πρόβλημα υγείας του ηθοποιού /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Η φίλη της οικογένειας κάνει έκκληση προς την Πολιτεία αλλά και προς ιδιώτες να βοηθήσουν τον ηθοποιό. «Είναι μεγάλη ανάγκη αυτή τη στιγμή ο Σπύρος μαζί με τη σύζυγό του να μείνουν σε κάποιο σπίτι κανονικό για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς. Επίσης ο Σπύρος χρειάζεται μια γυναίκα να τον φροντίζει, διότι, ενώ η Λίλιαν κάνει ό,τι μπορεί, έχει κι αυτή τα δικά της προβλήματα υγείας. Είναι ντροπή να υπάρχει αυτή η αδιαφορία από το ελληνικό κράτος σε έναν από τους σπουδαιότερους Ελληνες ηθοποιούς», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο μόνος που ενδιαφέρθηκε ήταν ο Βασίλης Κικίλιας, παρέχοντας στον ηθοποιό φυσιοθεραπεύτρια. 

Σπύρος Φωκάς: «Δεν πεθαίνω ακόμα. Αντέχω…»

Να θυμίσουμε ότι ο ηθοποιός τον Ιούλιο μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το σπίτι-κοντέινερ στο Καλαμάκι Κορινθίας, στο Νοσοκομείο Κορίνθου. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα αιμοπετάλιά του ήταν πολύ πεσμένα κι έκριναν πως πρέπει να μεταφερθεί επειγόντως στην Αθήνα. Ετσι κι έγινε, με τον ηθοποιό να νοσηλεύεται για τρεις εβδομάδες στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top