Σπύρος Φωκάς: «Δεν πεθαίνω ακόμα. Αντέχω…»

Πώς είναι ο 84χρονος ηθοποιός μετά την περιπέτεια με την υγεία του

Ο αγαπημένος ηθοποιός Σπύρος Φωκάς, 84 ετών σήμερα, έπειτα από την πρόσφατη περιπέτεια με την υγεία του που τον ταλαιπώρησε αρκετά, δηλώνει με αισιοδοξία στην εφημερίδα Espresso: «Δεν πεθαίνω ακόμα. Αντέχω…». 

Κρίσιμες ώρες για τον Σπύρο Φωκά: «Οι γιατροί περιμένουν ένα θαύμα»

Ο Σπύρος Φωκάς ζει τα τελευταία χρόνια στο μικρό σπίτι του στο Καλαμάκι Κορινθίας, με την αγαπημένη σύζυγό του, Λίλιαν. Έπειτα από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, λόγω κολπικής μαρμαρυγής και έχοντας και άλλα θέματα υγείας να τον ταλαιπωρούν, υπήρξε η έντονη φημολογία ότι τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα για τον 84χρονο ηθοποιό. Παρόλα αυτά, οι γιατροί του θεώρησαν πως δεν είχαν κάτι πια να του προσφέρουν στο νοσοκομείο, γι’ αυτό και ζήτησαν από τη σύζυγό του, Λίλιαν, να τον πάρει στο σπίτι τους.

«Πέρασα μια περιπέτεια, αλλά όχι ότι πεθαίνω κιόλας. Για όνομα του Θεού. Αυτό που με αναγκάζει να είμαι καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι με σκοτώνει. Τα άλλα όλα ξεπερνιούνται. Είμαστε γερά σκαριά εμείς οι ογδοντάρηδες», δήλωσε ο Σπύρος Φωκάς, ένας από τους λίγους Έλληνες ηθοποιούς με διεθνή καριέρα.

«Πέρασα μια περιπέτεια, αλλά όχι ότι πεθαίνω κιόλας. Για όνομα του Θεού. Αυτό που με αναγκάζει να είμαι καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι με σκοτώνει. Τα άλλα όλα ξεπερνιούνται. Είμαστε γερά σκαριά εμείς οι ογδοντάρηδες» (φωτογραφία: Espresso)

«Ο Σπύρος έπαθε κολπική μαρμαρυγή. Έχει και άλλες παθήσεις και αυτό τον καθιστά ανήμπορο να συντηρηθεί μόνος του. Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει μια νοσοκόμα πάντα στο πλευρό του. Ας έχει καλά ο Θεός την Άννα Φόνσου, η οποία πάντα τηλεφωνεί και μαθαίνει νέα για την υγεία του Σπύρου», σημείωσε η σύζυγός του στην εφημερίδα.

Στο νοσοκομείο ο Σπύρος Φωκάς

Η διεθνής καριέρα του Σπύρου Φωκά

Ο Σπύρος Φωκάς έπαιξε για πρώτη φορά στην ταινία «Ματωμένο Ηλιοβασίλεμα», του Ανδρέα Λαμπρινού, το 1959, η οποία προβλήθηκε τότε στο Φεστιβάλ των Καννών και ήταν η αφετηρία για τη διεθνή καριέρα του. Έπειτα από αυτή τη διάκριση, έφυγε για την Ιταλία όπου αξιοποίησε τις οντισιόν και τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Έτσι, συμμετείχε σε διεθνείς παραγωγές, όπως οι: «Όταν θέλει η γυναίκα» του Βιντσέντε Μινέλι, πλάι στη Λάιζα Μινέλι και «Ο Ρόκο και τα Αδέλφια του» του Λουκίνο Βισκόντι, πλάι στην αξέχαστη Κατίνα Παξινού. Με την εμφάνισή του στην ταινία του Φράνκο Ρόσι «Ο Θάνατος ενός Φίλου», η κινηματογραφική του καριέρα απογειώθηκε, κερδίζοντας βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Λοκάρντο.

Ο Σπύρος Φωκάς ζει τα τελευταία χρόνια απομονωμένος στο μικρό του σπίτι στο Καλαμάκι Κορινθίας, με την αγαπημένη σύζυγό του, Λίλιαν

Έπειτα ήρθε το Χόλιγουντ, όπου συμμετείχε σε αμερικάνικες παραγωγές. Επέστρεψε στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του ’60 και κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Δαλιανίδη γύρισε πλάι στη Ζωή Λάσκαρη τον «Εγωισμό» και τη «Στεφανία», που άφησαν εποχή. Έπειτα ξαναέφυγε για την Αμερική, όπου πρωταγωνίστησε σε ταινίες που έκαναν μεγάλη εμπορική επιτυχία, όπως το «Διαμάντι του Νείλου» και «Ράμπο 3».

Συνολικά έπαιξε σε 36 ταινίες. Εκτός από τη διεθνή καριέρα του, αρκετά σημαντική ήταν η παρουσία του και στην ελληνική τηλεόραση, όπου πρωταγωνίστησε σε κοινωνικές και δραματικές σειρές, όπως οι: «Ανατομία ενός εγκλήματος», «Δύο Ξένοι», «Οι κληρονόμοι», «Της αγάπης μαχαιριά», «Φιλί ζωής» κ.ά.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top