Ελεονώρα Μελέτη: Ο λόγος που είπε «όχι» στην Καμπάνια Γονιμότητας

«Δε θα τολμούσα να το κάνω αυτό σε μία γυναίκα» εξομολογήθηκε

Δείτε όλα όσα δήλωσε η εμπνεύστρια του βίντεο ,Κία Παπαδοπούλου στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου

Θύελλα αντιδράσεων κατά του βίντεο για το Συνέδριο γονιμότητας έχει ξεσπάσει με πολλές διάσημες να ακυρώνουν τη συμμετοχή τους σε αυτό καθώς θεωρούν πως ο τρόπος που έγινε προσβάλλει τη γυναίκα.

Συνέδριο υπογονιμότητας: Θύελλα αντιδράσεων για το προωθητικό βίντεο

Μετά την Καίτη Γαρμπή, τη Σίσσυ Χρηστίδου και άλλες διάσημες της showbiz και η Ελεονώρα Μελέτη αντιτίθεται στο βίντεο αυτό και εξηγεί μέσα από ένα μακροσκελές κείμενο που ανέβασε στο διαδίκτυο πως ένας από τους λόγους είναι πως «δεν θα τολμούσε να το κάνει αυτό σε μία γυναίκα».

Έξαλλη η Καίτη Γαρμπή με συνέδριο για την υπογονιμότητα: «Ντροπή»

 

 

«Πριν λίγο καιρό δέχτηκα πρόταση να λάβω μέρος σε μια καμπάνια κατά της ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στην Ελλάδα. Η πρόταση συνοδευόταν από αναλυτικές οδηγίες για το τι θα έπρεπε να πω προκειμένου να πείσω τις γυναίκες για το πόσο ωραίο πράγμα είναι η μητρότητα κ ποσό εύκολα συνδυάζεται με την καριέρα. Αρνήθηκα τη πρόταση. ποτέ δεν θα τολμούσα να ασκήσω πίεση στην οποιαδήποτε γυναίκα για να γίνει μητέρα. Η μητρότητα είναι κάτι καθαρά προσωπικό. Μια γυναίκα οφείλει στον εαυτό της να φέρει στον κόσμο ένα παιδί μόνο γιατί το ΘΕΛΕΙ Η ΙΔΙΑ. Όχι γιατί μεγαλώνει, όχι γιατί θέλουν οι άλλοι , όχι γιατί πρέπει. Και καλό θα είναι να της επιτρέπεται να μπορεί να το φέρει στο κόσμο με τον άνδρα της, με τον σύντροφο της, με τη φίλη της, μόνη της, η όπως αλλιώς εκείνη μπορεί και ονειρεύεται.

Το αν συνδυάζεται «εύκολα» ή όχι ή μητρότητα με τη καριέρα δεν θα το σχολιάσω. Κ πάλι είναι κάτι που δεν υπακούει σε κανόνες. Τώρα, για το αν η Ελλάδα δεν γεννάει παιδιά δεν είναι κάτι που θα πρέπει να το επωμιστεί η Ελληνίδα καριέρας. Ίσως πρέπει να το επωμιστεί η ίδια η Ελλάδα» τόνισε η δημοφιλής παρουσιάστρια και συμπλήρωσε:

Στις σκανδιναβικές χώρες που τα νέα ζευγάρια στηρίζονται από το κράτος, όπως κ οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι single μητέρες, οι ανήλικες έγκυες, οι άνεργοι υποψήφιοι γονείς με επιδόματα κ παροχές ενώ τα νέα μέλη της κοινωνίας «χαρτζιλικώνονται» από το κράτος με επιδόματα από την αρχή της ζωής τους μέχρι τα 18 τους, οι γεννήσεις πάνε σφαίρα.


Εδώ στην χώρα μας, τα νέα ζευγάρια μονίμως περιμένουν να «φτιάξουν» τα οικονομικά τους, οι γυναίκες που στη καμπάνια εμφανίζονται να ενδιαφέρονται μόνο για τη καριέρα τους, συχνά υποχρεώνονται να δουλέψουν για να «τσοντάρουν» ακόμα περισσότερο οικονομικά στις οικογένειες τους.

Η σκέψη δημιουργίας οικογένειας πνιγεί σα θηλιά τα ζευγάρια. Κ αν έχουν κάποιοι παιδί, αναρωτιούνται πως θα τα φέρουν πέρα με ένα δεύτερο. Καλό θα ήταν λοιπόν στο οποίο συνέδριο από το να βάζουν στο στόχαστρο τις γυναίκες, ας συζητήσουν πως θα στηρίξουν οικονομικά τους πολίτες ώστε να νιώθουν ασφαλείς πως θα βελτιώσουν τη δημόσια παιδεία κ εκπαίδευση, πως θα ενισχύσουν τις νέες οικογένειες, πως θα στηρίξουν τις νέες μητέρες σε όλα τα επίπεδα. Αυτό ναι θα πολεμούσε την υπογεννητικότητα».

Το κείμενο της Ελεονώρας συνόδευε και μία φωτογραφία της από την περίοδο που ήταν έγκυος στη μονάκριβη κόρη της, Αλεξάνδρα. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top