Δ. Λιγνάδης: Η επίσημη ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου για την παραίτησή του

Δείτε τι αναφέρει!

Το περασμένο Σάββατο έγινε γνωστό ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης αποτελεί παρελθόν από καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου με τον ίδιο να υποβάλει την παραίτησή του.

Δημήτρης Λιγνάδης: Παραιτήθηκε από το Εθνικό Θέατρο

Σύμφωνα με την επιστολή του ηθοποιού και σκηνοθέτη προς το Υπουργείο Πολιτισμού, ο λόγος απομάκρυνσής του οφείλεται σε αναφορές προς το πρόσωπό του χωρίς να υπάρχουν, όπως τονίζει, εις βάρους του καταγγελίες.

«Θα μιλήσω κι εγώ σε λίγο καιρό. Είναι ενημερωμένοι οι δικηγόροι μου, περιμένοντας να γίνει κάτι επώνυμο και όχι φήμες. Εάν και εφόσον. Σας ευχαριστώ. Αυτό έχω να πω. Θα σεβαστείτε λίγο αν έχετε την καλοσύνη την προσωπικότητά μου, όπως εγώ σας εκτιμώ και σας έκανα αυτή τη δήλωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Λιγνάδης μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» και στον Στρατή Λημνιό. 

Πριν από λίγο το διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Δημήτρης Λιγνάδης: «Αν χρειαστεί θα μιλήσουν οι δικηγόροι μου»

Η ανακοίνωση τους Εθνικού Θεάτρου για τον Δημήτρη Λιγνάδη

«1. Το Διοικητικό Συμβούλιο πληροφορήθηκε την υποβληθείσα στο Υπουργείο Πολιτισμού παραίτηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή κ. Δημήτρη Λιγνάδη για τους λόγους που εκεί αναφέρει και τον ευχαριστεί για τις υπηρεσίες που παρέσχε στο Εθνικό Θέατρο. Όπως και ο ίδιος δηλώνει, το συμφέρον του Εθνικού Θεάτρου επιτάσσει αυτή τη στιγμή την πλήρη διαλεύκανση κάθε ζητήματος, αμέσως ή εμμέσως τιθέμενου, από τη Δικαιοσύνη ή κάθε άλλη αρμόδια αρχή.

2.  Στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν είχε και δεν έχει περιέλθει καμία αναφορά περιστατικού, πολλώ δε μάλλον καταγγελία, στην οποία να κατονομάζεται ή να ενέχεται προσωπικά ο κ. Λιγνάδης κατά τη θητεία του στο Εθνικό Θέατρο ή σε προγενέστερο αυτής χρόνο. Είναι αυτονόητο ότι αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί, θα είχαμε σπεύσει να τη διερευνήσουμε ενεργοποιώντας τις νόμιμες διαδικασίες. Ως προς το εντελώς διαφορετικό ζήτημα της νόμιμης πρόσληψης συγγενικού του προσώπου, το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι αυτή πραγματοποιήθηκε από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή στο πλαίσιο άσκησης αποκλειστικής αρμοδιότητάς του.

Σε περίπτωση που προκύψει ερευνητέο αντικείμενο που ανάγεται στη θητεία του κ. Λιγνάδη ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή, σχετικά με τη λειτουργία του Εθνικού Θεάτρου ή της Δραματικής Σχολής του, το Διοικητικό Συμβούλιο τίθεται στη διάθεση οποιουδήποτε αρμόδιου οργάνου της ελληνικής Πολιτείας για την πλήρη αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση τυχόν ευθυνών.
Το ίδιο θα πράξει και για κάθε άλλο πρόσωπο που συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με το Εθνικό Θέατρο και για το οποίο ήθελε παρ’ ελπίδα προκύψει -από τις προσήκουσες διαδικασίες- ότι έχει παραβιάσει το νόμο ή έχει υπερβεί το ρόλο του.

Αναφορικά με την ανακοίνωση των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής, το Θέατρο εκφράστηκε αυθημερόν δια της δημόσιας πρόσκλησης της Διευθύντριας της Σχολής να εξατομικευθεί αμέσως κάθε καταγγελία με κάθε πρόσφορο τρόπο. Το Διοικητικό Συμβούλιο ενθαρρύνει και προστατεύει την αναφορά κάθε σχετικού περιστατικού.

3. Το Διοικητικό Συμβούλιο ως θεσμικό όργανο διοίκησης του μεγαλύτερου θεατρικού οργανισμού της πατρίδας μας στέκεται σθεναρά απέναντι σε κάθε προσβολή της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, γενετήσιας ή μη, και στην άσκηση αθέμιτης επιρροής. Το Διοικητικό Συμβούλιο φυσικά ενθαρρύνει κάθε σχετική δημοσιοποίηση και την επακόλουθη διαλεύκανση κάθε υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη. Όπως είναι αυτονόητο, αυτό πρέπει να γίνεται με πλήρη σεβασμό στις νομοθετημένες διαδικασίες και στο τεκμήριο της αθωότητας.

4. Βρισκόμαστε στη διάθεση του Υπουργείου Πολιτισμού και κάθε δημόσιας Αρχής για τις αναγκαίες συμπράξεις-ακόμη και νομοθετικές πρωτοβουλίες -   που θα εγγυηθούν την αλήθεια, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία όχι μόνο στο ελληνικό Θέατρο, αλλά και στην ελληνική κοινωνία συνολικά.

Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2021
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ».

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις lifestyle ειδήσεις

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top