Δημήτρης Λιγνάδης: «Αν χρειαστεί θα μιλήσουν οι δικηγόροι μου»

Τα πρώτα λόγια του μετά την παραίτησή από το Εθνικό Θέατρο

Την παραίτησή του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, υπέβαλε στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, το βράδυ του Σαββάτου ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Λίνα Μενδώνη Οι πρώτες δηλώσεις για την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη

Λίνα Μενδώνη: Οι πρώτες δηλώσεις για την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη

Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης τόνισε σε επιστολή του πως πήρε αυτή την απόφαση ύστερα από αναφορές στο πρόσωπό του, χωρίς - όπως είπε- να υπάρχουν επίσημες καταγγελίες.

Λάμπρη - Αναστασοπούλου: Οι αιχμηρές αναρτήσεις για την παραίτηση Λιγνάδη

Σύμφωνα με την εκπομπή «Ευτυχείτε» ο Δημήτρης Λιγνάδης θέλησε να αρκεστεί σε μία λιτή δήλωση επάνω στο θέμα, όταν επικοινώνησαν μαζί του. 

«Δε θέλω να μιλήσω. Θα απαντήσω εν καιρώ και αν χρειαστεί θα μιλήσουν οι δικηγόροι μου», είπε ο ίδιος.

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Δημήτρη Λιγνάδη:

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Παρά την ύψιστη τιμή που αποτελεί για μένα να υπηρετώ το πρώτο θέατρο της χώρας μας, η αγάπη και η αφοσίωσή μου προς το ίδιο το Εθνικό Θέατρο μού υπαγορεύει να υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή τη δυνατότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Αντιπαρερχόμενος τις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνησή μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω από όλα, και να προστατέψω τον θεσμό από μία ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα.

Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στην κουίντα του Εθνικού Θεάτρου.

Επιπλέον, η παραίτησή μου αυτή, μου επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα.

Σας ευχαριστώ, από καρδιάς, για την συνεργασία.

Με τιμή
Δημήτρης Λιγνάδης»
.

Διαβάστε όλες τις lifestyle ειδήσεις
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top