Δημήτρης Λιγνάδης: Παραιτήθηκε από το Εθνικό Θέατρο

Διαβάστε την επιστολή του στην Υπουργό Λίνα Μενδώνη

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως ο Δημήτρης Λιγνάδης παραιτήθηκε από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

λιγνάδης

Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Δημήτρης Λιγνάδης μέσα από μία επιστολή ανακοίνωσε τους λόγους που τον έκαναν να πάρει αυτή την απόφαση.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Παρά την ύψιστη τιμή που αποτελεί για μένα να υπηρετώ το πρώτο θέατρο της χώρας μας, η αγάπη και αφοσίωσή μου προς το ίδιο το Εθνικό Θέατρο μου υπαγορεύει να επιβάλω σήμερα την παραίτησή μου».

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Να θυμίσουμε πως υπήρξαν κάποιες φήμες εις βάρος του πριν μερικές μέρες και η Έλενα Ακρίτα είχε κάνει μία αποκάλυψη που συζητήθηκε πολύ, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

H γνωστή δημοσιογράφος έγραψε ότι η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη.

«Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές. Θα παρακαλούσα να μη γίνουν εικασίες γύρω από τους λόγους της παραίτησης. Επισήμως ακόμα τίποτα δεν είναι γνωστό» έγραψε χαρακτηριστικά.

Λιγνάδης

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Μεγάλη μέρα»

Η ηθοποιός Πηνελόπη Αναστασοπούλου ανήρτησε μια ιστορία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram για την παραίτηση Λιγνάδη από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και έγραψε «Μεγάλη μέρα».

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Δημήτρη Λιγνάδη

«Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Παρά την ύψιστη τιμή που αποτελεί για μένα να υπηρετώ το πρώτο θέατρο της χώρας μας, η αγάπη και η αφοσίωσή μου προς το ίδιο το Εθνικό Θέατρο μού υπαγορεύει να υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου.

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός τοξικού κλίματος φημών, υπονοούμενων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να έχει υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή τη δυνατότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Αντιπαρερχόμενος τις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνησή μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω από όλα, και να προστατέψω τον θεσμό από μία ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα.

Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στην κουίντα του Εθνικού Θεάτρου.

Επιπλέον, η παραίτησή μου αυτή, μου επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα.

Σας ευχαριστώ, από καρδιάς, για την συνεργασία.

Με τιμή
Δημήτρης Λιγνάδης».

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων σαββατοκύριακου του Star

Διαβάστε όλες τις lifestyle ειδήσεις

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top