Ξεσπά η Κλέλια Ρένεση για τη χθεσινή επέτειο: «Έγινε η Αθήνα πεδίο μάχης»

Η ηθοποιός έγραψε ένα συγκινητικό κέιμενο στο Instagram

Με ένα μεγάλο κείμενο που έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η Κλέλια Ρένεση σχολίασε τα περιστατικά αστυνομικής βίας που εκτυλίχθηκαν χθες σε πολλές περιοχές του κέντρου, με θύματα διάφορα άτομα που είχαν πάει να αφήσαν ένα λουλούδι για την Επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Η ηθοποιός με το έξυπνο αυτό κείμενο εκφράζει τη γνώμη της και παρομοιάζει τα όσα έχουν συμβεί με τους νόμους του Κρέοντα στη τραγωδία της Αντιγόνης του Σοφοκλή.

Κλέλια Ρένεση: Το… ατύχημα που είχε στα γυρίσματα της «Μουρμούρας»

«Πριν 2.500 χρόνια, η Αντιγόνη προσπέρασε τους νόμους του Βασιλιά Κρέοντα για να τμήσει τους νόμους των πεθαμένων. Και γι’ αυτό θάφτηκε ζωντανή. Αυτόν τον μύθο επέλεξε ο μεγάλος τραγικός Σοφοκλής για να μας κάνει να δούμε κατάματα την αξία της ζωής. Και το νόημα του να αγωνίζεσαι για αυτά που πιστεύεις κ ονειρεύεσαι. Με πολλαπλούς τρόπους, ο χαρακτήρας της Αντιγόνης εξηγεί πως η ζωή της δεν έχει κανένα νόημα πια, αν δεν ταφεί ως πρέπει το αδέλφι της, το αίμα της. 2.500 χρόνια μετά, ακόμα τις ίδιες σκιές πολεμάμε, ακόμα τις ίδιες τραγωδίες ζούμε. Λίγοι άνθρωποι πήγαν να τιμήσουν τους νεκρούς του πολυτεχνείου , για την ιστορία, για την σημασία του να μένει αναμμένο το καντήλι, για το «δεν ξεχνάω», με όλες τις προφυλάξεις, με σεβασμό στα μέτρα, και έγινε η Αθήνα πεδίο μάχης» έγραψε μεταξύ άλλων η γνωστή ηθοποιός.

Δείτε ολόκληρο το κείμενό της εδώ:

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top